TORONTO MASTERS: Novak na dva fronta, Vavrinka testira Nadala

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.08.18. | 14:03

Veliki teniski turnir u najvećem kanadskom gradu stigao je do borbi za četvrtfinale u singlu, a naš as nastupa i drugom kolu dubla sa Kevinom Andersonom

Masters u Torontu se polako, ali sigurno se zahuktao te je ovog popodneva od 17 časova po srednjoevropskom vremenu na redu šestio dan takmičenja koji će obeležiti borbe za prolazak u četvrfinale.

Dan na Centralnom terenu počinje potencijalnom sigurizzom u koje se očekuje da Grigor Dimitrov pobedi Frensisa Tijafoa. Treba ipak biti oprezan pošto je Bugarin u poslednje vreme u nešto slabijoj formi, dok večni američki talenat počinje da pokazuje kvalitet i trenutno je 41. na svetu.

Izabrane vesti

Posle njih na Centralnom terenu najinteresantiniji meč, barem što se nas tiče, jeste onaj u kojem se očekuje nastavak zlatne serije Novaka Đokovića. Protivnik mu je jedan od najvećih svetskih talenata, 19-godišnji Atinjanin Stefanos Cicipas. Momak koji se odlikuje izuzetnim fizičkim predispozicijama mogao bi da namučii Srbina ukoliko mu krene servis. Gledajući pak njegove prethodne rezultate primetno je da protiv najboljih ne uspeva da pokaže sav svoj talenat. Pobeda u prethodnom kolu nad Dominikom Timom, koji je u veoma slaboj formi, ne menja mnogo.

RASPORED ŠESTOG DANA MASTERSA U TORONTU (+6 Č)

Najavljeno je da će naš as osim izazova u singlu noćas odigrati i drugo kolo dubla u paru sa rivalom iz vimbldonskog finala, Kevinom Andersonom protiv trećih nosilaca, ujedno i favorita u ovom meču, Francuza Pjer Ig Erbera i Nikole Majua.

Pobednik tog duela će u četvrtfinalu dočekati pobednika iz duela između Aleksandera Zvereva i Danila Medvedeva. Ovo bi u suštini trebala da bude još jedna sigurizza pošto je Zverev već tri puta u isto toliko dvoboja slavio nad Moskovljaninom, koji bi pak mogao da "dogura" meč do trećeg seta. 

Ako je ijedan od večerašnjih mečeva "za izbegavanje" onda je to ovaj između Denisa Šapovalova i Robina Hasea. Prvi vodi sa 1-0 u međusobnim duelima, a pritom igra pred domaćom publikom, ali je čak 12 godine mlađi od protivnika. A godine u tenisu mnogo znače, naročito na velikoj sceni.

Dan na Centralnom terenu u najvećem gradu Kanade zatvara pravi teniski derbi, duel višestrukih grend slem šampiona, Rafaela Nadala i Stena Vavrinke. Španac je veliki favorit, i to ne samo zato što vodi sa 16-3 u međusobnim odmeravanjima već i zato što Švajcarac i dalje traži formu nakon operacije kolena. U poslednje vreme pokazuje da su naznake povratka tu, ali ima još dosta da radi ne bi li mogao da se odmeri sa Nadalom u punoj snazi.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

ATP TorontoSten VavrinkaRafael Nadalbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara