US Open - 10. dan: Novak protiv australijskog autsajdera i toplotnog udara

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.09.18. | 13:25

Srpski teniser u četvrtak rano izjutra ukrpta rekete sa Džonom Milmanom za polufinale. Pre njih "Artur Ešu" redom od 18 č još Osaka - Curenko, Suarez Navaro - Kiz i Čilić - Nišikori

Nakon dve godine zacelivanja fizičkih i duhovnih rana, pošto je 2016. konačno uzeo Rolan Garos i vezao četiri grend slem titule, Novak Đoković je, barem tako deluje ponovo najbolji teniser sveta.

RASPORED 10. DANA US OPENA (+6 Č)

Izabrane vesti

Titula na Vimbldonu vratila je nedostajuće samopouzdanje, a veliki povratak je zaslađen konačnim pokoravanjem Sinsinatija, jedinom mastersu koji do sada nije osvojio. "Zlatni masters" i četvrta titula na londonskom grend slemu probudile su zver u Srbinu koji sada cilja sve, pa i titulu na US Openu gde je do sada "samo" dva puta trijumfovao.

ATP ŽREB

Iako se pomalo mučio u prva tri kola, čini se da je Đoković poslednjih dana probio barijeru u vrelom Njuorku, prigrlio probleme sa kojima se on i njegove kolege susreću (pre svega vrućina i velika lažnost vazduha) i "otvorio radnju".

WTA ŽREB

Pred njim je ovog, 10. dana takmičenja možda i potencijalno najlakši protivnik ove godine u Njujorku, Džon Milman. U pitanju je veoma skroman momak koji tek sada, sa 29 godina uspeva da zaradi prvu ozbiljnu kintu od posla kojim se bavi. Za ostatak njegove biografije bacite pogled na tekst koji smo mu posvetili, a kada smo već pomenuli kintu, da krenemo sa kladilačkim savetima poslednjeg dana četvrtfinalnih okršaja.

Prvi meč, od 18 časova po srednjoevropskom vremenu igraju Naomi Osaka i Lesija Curenko. Mlada 20-godišnja Japanka, učenica našeg Saše Bajina, nekadašnjeg trening partnera Serene Vilijams iz najslavnijih dana, favorit je u ovom meču protiv Ukrajinke. Japanka je ove godine osvojila prva WTA titulu i to u Indijan Velsu, što je zaista veliki uspeh., te je to stavlja u položaj favorita. Kod nje dosta toga zavisi od servisa i ako joj ne bude krenuo mogla bi da se nađe u problemu. Ona je jaka favoritkinja, barem prema kladioničarima sa kvotom 1,40, ali bi možda pametnije bilo, ako već birate igru KONAČNI ISHOD rizikovati na Ukrajinku za koeficijent 2,70. Najpametnije je odigrati na duži meč, to jest na tri seta što MOZZART plaća kvotom 2,49.

Nakon njih dve na redu je treće muško četvrtfinale koje igraju finalisti US Opena iz 2014, Marin Čilić i Kei Nišikori. I jedan i drugi su u fantastičnoj formi, ali je ipak Hercegovac u blagoj prednosti, pre sveg zbog činjenice da je slavio u tom borbi za grend slem pehar. Ali, ko je gledao malo kako Japanac igra u Njujorku ovih dana, mogao bi drugačije da pomisli. Nišikori, koji vodi sa 8-6 u međusobnim odmeravanjima, udara lopticu kao besan ovih dana, a kada je tako može svakoga da sruši, pa i drugi put ove godine Čilića. Podloga nije dovoljno brza da bi Hrvat imao značajniju prednost iz servisa, te kada je klađenje u pitanju, i to ne samo zbog kvote  2,29 "glasamo" za Japanca. I ovde očekujemo duži meč sa mnogo preokreta.

Jasna favoritkinja u poslednjoj ženskoj borbi za prodor u polufinale, koja počinje od 01.00 je Medison Kiz, i od toga ne odstupamo. Ipak, uporna i omalena Karla Siuarez Navaro, iako gubi 0-3 u međusobnim duelima, sva tri puta je uzela po jedan set. Sličan scenraio nas, verujemo očekuje i ove noći.

Šlager večeri nam posle Kiz i Suarez Navro "pevaju" Novak Đoković i Džon Milman. I ovde je favorit jasan i jedino je pitanje da li će se nas as boriti samo protiv momka koji je izbacio nekim čudom i uz pomoć sunca Rodžera Federera u prethodnoj rundi, ili će morati da nadjača i paklene vremenske uslove. Prognostičari predviđaju još jedan vreo njujorški dan sa mnogo vlage u vazduhu, ali i uz slabu oblačnost tokom popodneva. Ukoliko padne kiša, krov na "Artur Ešu" će biti zatvoren i onda nema brige za Đokovića. Ali ako ponovo bude oko 30 po celzijusovoj skali uz 70-80 posto vlažnosti, svašta je moguće, što smo mogli da vidimo i u osmini finalas protiv Žoaa Souze kada je naš as tražio lekarsku pomoć zbog toplotnog udara.

Milman, koji nema šta da izgubi pošto je već napravio najveću stvar u  karijeri, navikao je na takve uslove u rodnom mu Brizbejnu, te je jasno da je to njegova prednost.  Sve ostalo je u rukama bogova vetra i Novaka Đokovića. Pobeda ne dolazi u pitanje i to verujemo u tri seta. Kada naš as uđe ovako duboko u veliki turnir tek tada se zaista uozbilji, što se videlo i nedavno u Sinsinatiju gde se mučio sve do finala kada je u dva seta ispreskakao Federera. i to pred Švajcarčevim najzagriženijim navijačima

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Naomi OsakaUS openbet analizaMedison KizMarin ČilićKei Nišikori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara