Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Uspon Olge Danilović i dalje traje: Polufinale u Italiji i rejting karijere!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 18:07

Srpska teniserka slavila u četvrtfinalu turnira u Gaibi i obezbedila skok na minimum 93. mesto od ponedeljka

Jun 2023. godine definitivno je mesec karijere Olge Danilović. Sprska teniserska prvo se na Rolan Garosu po prvi put plasirala u treću rundu jednog grend slem turnira, da bi se samo dvadesetak dana stigla do polufinala Čelindžera u Gaibi kojim je obezbedila najbolji rejting u karijeri!

Danilovićeva je u četvrtfinalu turnira serije 125 maksimalnim rezultatom savladala Kineskinju Jue Juan ( 2:0, po setovima 6:4, 7:6), što će joj od ponedeljka obezbediti ponovni ulazak među TOP 100 teniserki sveta i skok na 93. mesto WTA liste. Nikad ranije 22-godišnja Srpkinja nije bila tako visoko plasirana.

Izabrane vesti

Međutim, Danilovićeva bi već do kraja turnira mogla da napravi dodatni skok na listi. U slučaju da se plasira u finale, naći će se među prvih 90, a ukoliko osvoji turnir u Gaibi ući će u najboljih 75. Mada je na narednom koraku čeka težak zadatak u liku Nemice Tatjane Marije, prvog nosioca i najbolje rangirane teniserke na turniru (66. na svetu).

Veliku borbu vodile su Danilovićeva i Juan za plasman u polufinale. Srpkinja je već na startu meča došla do brejka i uspešno ga čuvala sve do samog finiša prvog seta, da bi u trenutku kada je servirala (5:3) za vođstvo Kineskinja vratila brejk. Ipak, nije to Olgu destabilizovalo, već u narednom gemu oduzela je servis rivalki bez izgubljenog poena i povela.

Drugi set bio je još neizvesniji, mada dosta sličan. Ponovo je Olga prva napravila brejk (3:1) i imala priliku da servira za meč, ali je na 5:3 Juan ponovo uzvratila i set odvela u taj-brejk. A tamo drama, iako nije trebalo da bude tako. Napravila je Danilovićeva dva mini-brejka na startu, brzo došla do četiri meč lopte, ali je Kineskinja odbijala da se preda. Spasila je tri meč lopte, ali četvrtu nije uspela. Danilovićeva nije dozvolilal iznenađenje.


tagovi

Olga DanilovićWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara