FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Utučeni Alkaras: Napustio sam teren s osećajem da nisam na njegovom nivou

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 00:53

Drugi teniser sveta ne skriva razočaranje nakon poraza od Đokovića

Činilo se prethodnih dana da je Karlos Alkaras ubacio u skoro savršeni mod iz prve polovine 2023. godine. Rutinske pobede protiv Danila Medvedeva i Andreja Rubljova u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu učinile su da bukmejkeri 20-godišnjem Špancu daju velike šanse u polufinalnom okršaju protiv Novaka Đokovića.

Ispostavilo se da je duel dvojice najboljih tenisera današnjice bio daleko najizvesniji od svih pet dosadašnjih. Novak je trijumfovao s 2:0 (6:3,6:2) za svega 90 minuta igre. Nije poraz lako pao Alkarasu sudeći prema prvim izjavama po završetku njegovog poslednjeg meča u godini na ATP turu.

Izabrane vesti

"Napustio sam teren s osećajem da nisam na njegovom nivou u dvoranskim uslovima. Odlazim povređen tim osećajem, ali srećan jer znam da mogu mnogo da napredujem. Nisam navikao da treniram i igram u takvim uslovima. Osetio sam da moram da vežbam i budem bolji u zatvorenom prostoru. On je mnogo iskusniji od mene, odlično vraća loptice i tera vas na krajnje napore u svakom poenu", iskren je momak iz Mursije.

Pravio je najmlađi svetski broj jedan u istoriji mnogo neiznuđenih grešaka u svojoj prevelikoj agresivnosti, smatra da ne bi bilo rezonski pristupiti na drugačiji način.

„Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav“, objašnjava Karlos.

Na konstataciju da će Novak probiti granicu od 400 sedmica na prvom mestu, imao je Alkaras interesantan odgovor.

“Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome”.

Iako sezonu završava porazom, nije Alkaras nezadovoljan njenim bilansom.

"Spektakularna godina. Osvojio sam 2000 bodova više nego prošle godine i opet jedan grend slem. Potpisao bih da isti učinak imam i u 2024."


tagovi

Završni ATP turnirKarlos AlkarasNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara