Uzalud spasavao meč lopte: Medvedev ispao u Parizu

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.11.23. | 15:36

Bolji od njega bio je Grigor Dimitrov

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u osminu finala mastersa u Parizu, pošto je danas savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2)) posle dva sata i 56 minuta.

Dimitrov se tako revanširao Medvedevu za prošlonedeljni poraz u osmini finala Beča.

Izabrane vesti

Bugarin je ekspresno poveo sa 3:0 u prvom setu, vratio je Medvedev zatim brejk, ali je odmah zatim izgubio servis i Dimitrov je otišao na 4:2, a zatim priveo set kraju.

Drugi set je doneo uzbuđenja i preokrete. Medvedev je prvi povukao i stigao do brejka u šestom gemu, a potom poveo sa 5:2.Međutim, teniser iz Bugarske je uzvratio serijom od 3:0, stigao do 5:5 u desetom gemu u kom je spasao dve set lopte.

Imao je Danil nove četiri prilike u 12 gemu, nije ih iskoristio, ali je zato dobio taj-brejk sa 7:4 i izjednačio. U setu odluke, gotovo preslikana situacija, samo na drugoj strani. Sada je Dimitrov poveo sa 5:2 i u devetom gemu prokockao čak četiri meč lopte!

Medvedev je potom izjednačio na 5:5, da bi u 12. gemu spasao nove dve meč lopte, ukupno šest i stigao do 6:6.

U taj-brejku, Dimitrov je odigrao odlično, stigao do velikih 5:0 i to nije mogao da ispusti, dobio je taj deo igre sa 7:2.

Grigor će u osmini finala igrati protiv Aleksandera Bublika koji je sa 7:6 (3), 7:6 (3) pobedio Nikolasa Đarija iz Čilea.


tagovi

Danil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara