Mats Vilander (©Reuters)
Mats Vilander (©Reuters)

Vilander: Bilo bi veliko iznenađenje da Novak ne osvoji AO

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 20:55

“Biće jako, jako teško pobediti ga”, tvrdi Šveđanin

Da li je dobar ili loš znak kada Mats Vilander kaže da je siguran da će Novak Đoković osvojiti Australijan open?

Srpski je svakako veliki favorit da osvoji titulu na prvom grend slemu u sezoni, njegovom omiljenom na kojem je rekorder po broju osvojenih trofeja. A, legendarni Šveđanin, koji često ranijih godina nije bio u procenama naklonjen Đokoviću, ne vidi ko bi mogao da ga spreči da trijumfuje i ove godine u Melburnu.

Izabrane vesti

Đoković, naravno, brani titulu u Australiji.

Bio bih veoma iznenađen ako Đoković ne bi osvojio trofej. Biće jako, jako teško pobediti ga. Ima šansu da dođe do 20. grend slema ove godine. Štaviše, da bi pretekao Federera i Nadala moraće da ima sjajnu godinu, jer vreme leti, a mlađi dolaze i sve su opasniji”, istakao je Vilander.

On priznaje da cela situacija oko korona virusa, karantina, priprema, mogla da utiče na ishod turnira.

To će verovatno imati značajan uticaj na mečeve, ali smatram da neće biti presudno. Tačno je da trening u hotelskoj sobi nije baš idealna priprema za turnir, međutim, najbitnija je koncentracija na terenu, ono što imate u glavi. Ako nekom i kada krenu mečevi u mislima bude sve što je prošao tokom karantina, onda neće imati uspeha”.

Nijedan teniski razgovor o sezoni ne može da prođe bez pominjanja Federera. Mnogi smatraju da će mu ovo biti poslednja sezona u karijeri i pitaju se da li ima šansu da osvoji makar još jedan grend slem pehar.

Najveće šanse bi imao u Australiji i na Vimbldonu, ali u Melburn neće ići. Ako ne bude imao nikakav fizički problem, onda će Rodžer imati priliku u Londonu, gde je uvek bio kandidat za trofej. Rolan Garos i US Open su mnogo teži turniri za njega, ali Federer je svakako pikirao Vimbldon i Olimpijske igre kao dva najvažnija cilja u sezoni i očekujem neki veliki rezultat od njega”, podvukao je Mats Vilander.

Prvi grend slem u sezoni, Australijan open, počeće 8. februara.


tagovi

Mats VilanderNovak ĐokovićRodžer FedererAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara