Nadal (©Reuters)
Nadal (©Reuters)

Vilander: Era Nadalovih pobeda je verovatno završena

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.08.21. | 06:50

„Verujem da će se vratiti“, kaže Šveđanin

Nema Mats Vilander čudne, često kontradiktorne izjave samo kada je Novak Đoković u pitanju. Legendarni švedski as, danas komentator na Eurosportu, kao da voli da bude u centru pažnje, pa tako seje rečenice da bi se negde primile.

Vilander je ponovo uzburkao tenisku javnost ovog puta ocenom da je šampionska era Rafaela Nadala najverovatnije – završena. Naravno, razlog je povreda stopala, koja još nema jasnu dijagnozu, a zbog koje je Španac odustao od nastupa na US openu.

Izabrane vesti

Veruje Mats da će se Rafa vratiti tenisu, ali nije siguran da će biti na nivou kao prethodnih godina.

Vrlo sam tužan i zabrinut, ali smatram da će se Nadal vraćati na teren dok god bude mogao. Siguran sam da u njemu još ima želje da igra. Njegova pobednička era je verovatno završena, ali era da puni tribine i igra pred svojim navijačima je još živa. Verujem da ima još koju godinu karijere pred sobom“, istakao je Vilander.

Godine uzimaju danak kada je Rafa u pitanju, njegovo telo dosta trpi zbog stila igre i sve polako dolazi na naplatu.

„Počeli smo da se navikavamo na Nadalova odsustva. On pokušava, želi, ali prosto ne može i čini mi se da svake sezone igra sve manje i manje. Rafa polako stari, a njegovo telo sve teže podnosi udarce“, ocenio je Mats Vilander.

Za Rafu je sezona završena, već je pao na peto mesto ATP liste i taj trend će se nastaviti. 

 


tagovi

Rafael NadalMats VilanderTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara