VIMBLDON, 2. DAN: Kreću Novak i Rafa

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 09:59

A pored njih i Muguruza, Halep, Aleks Zverev, Del Potro, Tim...

Inaguralni dan 132. izdanja Vimbldoan doneo nam je neke laganu pobedu Federera protiv Lajovića, te prolazak u drugo kolo Vavrinke (pomalo neočakivano savladao Dimitrova), Čilića, obe sestre Vilijams, Voznijacki, te neočekivan poraz aktuelne šampionke Rolan Garsoa i US Opena, Amerikanke Sloun Stivens.

Što se tiče srpskih tensiera, nije bilo dobro, nikako. Jer osim Lajovića učešće su završili Krunićeva, Krajinović i Đere. A drugog dana najprestižnijeg teniskog turnira na svetu čekuju nas veliki majstori i višestruki šampioni - Rafael Nadal i Novak Đoković. Pored njih nastupaće i akutlena osvajačica Vimbija, Garbinje Muguruza.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 12:35 7700 GSM Del Potro J. - Gojowczyk P. ts 4+ 2,03
Uto 13:50 7701 GSM Zverev A. - J.Duckworth hs 1 (-2.5) 1,45
Uto 15:20 7705 GSM R.Nadal - Sela D. ug1s -8 2,29
Uto 15:50 7707 GSM Thiem D. - M.Baghdatis mug više (32.5) 1,70
Uto 17:20 7694 GSM Djokovic N. - Sandgren T. tb da 2,75
Uto 14:05 7760 GSW Muguruza G. - N.Broady mug manje (17.5) 2,10
Uto 17:20 7725 GSW Halep S. - K.Nara hs 1 (-1.5) 1,35
Ukupna kvota89,34

Špankinja, kako i prilični otvara Centralni teren Ol ingland kluba od 14 časova protiv 138. tensierke sveta, Naomi Brodi. Engleskinja jednostavno nema praktično nikakve šanse iako igra na domaćem terenu. Brza pobeda Muguruze.

Nakon njih na Centralni teren istrčava u svom već poznatom stilu Rafa Nadal naspram kojeg će stati Dudi Sela. Izraelac je u sumraku karijere, trenutno je 127. na ATP lestvici i protiv prvog igrača sveta nema nikakve šanse.

ATP ŽREB - LINK

Dan na Centralnom terenu zatvara prva teniserka sveta, Simona Halep, sveža grend slem šampionka iz Pariza igra protiv 100. na WTA listi, Karumi Nara. Japanka nije tako lak zalogaj i protekle tri godine je uspela da se plasitra u drugo kolo u Londonu. Možemo očekivati jači otpor u prvom setu, ali i pobedu Rumunke.

WTA ŽREB - LINK

Svoj novi Vimbldon počinju i tri favorita iz senke, Huan Martin Del Potro, Dominik Tim i Aleksander Zverev. Argetninac bi mogao da ima problema protiv sve boljeg i nezgodnijeg Nemca Petera Gojovčika, dok Austrijanac i Nemac u suštini sigurizze, pošto igraju protiv daleko slabijih protivnika, Zverev protiv 748. na svetskoj lestvici Australijanca Džejmsa Dakvorta, dok bi Markos Bagdatis  mogao da napravi malo problema Timu.

Svakakao nama najzanimljivi susret je onaj koji igra Novak Đoković. Trostruki šampion Vimbldona nema nimalo lakog protivnika pošto Teren 1 zatvara duleom protiv Tenisa Sandgrena. U pitanju je Amerikanac koji zaista ume da odigra fenomenalno kada je raspoložen, što je dokazao početkom godine na Australijan openu kada se probio iznebuha do četvrtfinala.  Biće ovo prvi susret 21. i 53. tenisera sveta u kojem očekujemo da vidimo veoma motivisanog i spremnog Beograđanina. Može se takođe očekivati njegov jak start, ali potom i hlađenje što smo nemali broj puta videli u njegovoj karijeri. Nadamo se pobedi u tri seta.

RASPORED 2. DANA VIMBLDONA - LINK

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

VimbldonSimona HalepGarbinje MuguruzaDominik TimAleksander ZverevHuan Martin Del Potrobet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara