WTA MONTREAL: Simoni se otvorilo

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 14:38

Prva teniserka sveta ne bi trebala da ima težak posao za prolaz među četiri najbolje na prestižnom kanadskom takmičenju, za razliku od ostalih učesnica četvrtfinala

Ženski deo teniskog karavana koji se takmiči u okviru Rodžer kupa (muškarci igraju uporedo u Torontu pod istom "firmom") takođe je ušla u samu završnicu te devojke večeras očekuju četvrtfinalni dueli.

RASPORED 7. DANA TURNIRA U MONTREALU

Izabrane vesti

U 18.30 po srednjoevropskom vremenu prve na Centralni teren istrčavaju Ešli Barti i Kiki Bertens. Iako je Bertensova favorit, ona je na to mesto postavljena pre svega zbog plasmana. Holanđanka je naime 17. na svetu, a njena protivnica 31. Međutim, Australijanka vodi sa 1-0 u međusobnim okršajima, u Montrealu je savladala već Karolinu Pliškovu i Petru Kvitovu, a prethodno je na Vimbldonu stigla do četvrtfinala, tako da smatramo da je bolje odigrati na nju nego na Bertens.

Drugo četvrtfinale igraju dve izuzetne igračice, Sloun Stivens i Anastasija Sevastova. Njima je ovo treći dvoboj, a trenutno je 1-1, oba meča su igrana ove godine na tvrdim terenima, tako da je teško odrediti favoritkinju, te preporučujemo klađenje na više gemova, setova ili pak da će biti taj-brejka.

Prva teniserka sveta i pobednica ovog turnira od pre dve godine, Simona Halep možda je i najsigurnija kod klađenja na četvfinale Rodžers kupa. Protivnica joj je Karolin Garsija koju je savlada na četiri meča od pet odmeravanja. Prošle godine na istom turniru Rumunka je lagano slavila sa 6:4 i 6:2.

Teniski dan u Montrealu zatvara aktulena šampionka, Elina Svitolina koja na papiru takođe predstavlja veliku favoritkinju protiv opasne Eliz Mertens. Koliko je opasna Belgijanka je pokazala na australijan penu kada je Ukrajinku "odučila" od tenisa rezultatom 6:4 i 6:0.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Simona HalepElina Svitolina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara