Zapamtite: Federer uvek dobija, čak i kad gubi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 12:29

Odmah iz Londona Švajcarac kreće na sedmodnevnu turneju po Južnoj Americi sa koje će se vratiti bogatiji za 10.000.000 dolara

Šta god da se dogodi večeras u Londonu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, potonji sigurno neće biti suviše razočaran čak i ako izgubi i tako se prvi put u karijeri ne plasira u polufinale završnog mastersa.

Izabrane vesti

Jer kako može da se ljuti neko ko će tokom iduće sedmice zaraditi 10.000.000 dolara! Istina, neće to biti lako zarađen novac, jer će sve vreme biti "u mašini" tokom egzibicione turneje po Južnoj Ameriici, ali šta se mora nije teško. Tokom tura koji će trajati sedam dana, Fedeks će odigrati četiri egzibiciona meča, ali i držati predavanja, biti domaćin prijema, deliti iskustva sa onima koji budu u prilici da pričaju sa njim. Naravno, sve se to plaća, a zna se na primer da će za svaki meč inkasirati po dva miliona dolara!

Švajcarac u ponedeljak kreće iz Londona i ide pravo u Buenos Ajres gde će biti domaćin večere za 1.000 zvanica uz još neke društvene aktivnosti, u utorak 19. je u Santjagu, mada je tu organizator suzdržan zbog političkih problema u Čileu, te može doći i do otkazivanja ukoliko se proceni da je bezbednosni rizik preveliki. Potom se vraća u Buenos Ajresu gde će igrati meč protiv Huana Martina del Potra, za dva dana je u Bogoti, pa odmah potom u Sijudad de Meksiku (Meksiko sitiju), da bi turneju završio u nedelju 24. novembra u Kitu, prestonici Ekvadora.

ATP LONDON - POBEDNIK TURNIRA

Umoran, ali bogatiji za 10 miliona dolara! Nakon toga sledi zasluženi odmor za starog vuka koji je tokom sezone već uzeo preko sedam miliona dolara igrajući na ATP turu, a o sponzorima da ne govorimo... I posle se pitamo zašto mu se ne ide u penziju iako mu je 38.

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara