Rubljov (©Reuters)
Rubljov (©Reuters)

Zaraza krenula iz Abu Dabija: Posle Nadala koronu imaju Šapovalov i Rubljov

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 09:28

Virus pokupila trojica od šestorice igrača sa egzibicije

Ponovo je korona počela da drma teniskim svetom. Dok su sve oči uprte u Novaka Đokovića, koji se još nije izjasnio da li će igrati na Australijan openu, za to vreme su se trojica igrača iz prvih 20 zarazila koronom.

Ono što je zanimljivo, sva trojica su učestvovala prethodnih dana na egzibicionom turniru u Abu Dabiju i sve ide u prilog tome da su tamo i pokupili virus. Prvi se javio Rafael Nadal da je zaražen, test je pokazao da je pozitivan samo što se iz Emirata vratio u Španiju.

Izabrane vesti

Posle njega se javio Denis Šapovalov, 14. teniser sveta, da je i on pozitivan, dok je danas isti slučaj prijavio Andrej Rubljov, peti teniser planete, koji je osvojio turnir u Abu Dabiju. Pored njih trojice učestvovali su još Endi Marej, Tejlor Fric i Den Evans.

Na istom turniru, u konkurenciji teniserki, u finalu su igrale Belinda Benčić i Ons Žabur, koje su obe nakon toga prijavile da su se zarazile koronom.

Dok se očekuje da će se Nadal oporaviti i zaigrati na Australijan openu, sada je neizvesno da li će Šapovalov i Rubljov imati priliku da se otisnu put Melburna, na prvi grend slem u sezoni koji će početi 17. januara.

Trenutno sam u Barseloni i nažalost pozitivan sam na Kovid-19. U izolaciji sam, sledim sve protokole i pod prismotrom sam lekara. Kao što znate, potpuno sam vakcinisan, jer sam se pripremao za ATP kup i Australijan open. Sada moram da se prvo oporavim i putovaću u Melburn samo ako je to bezbedno za sve“, napisao je Rubljov na društvenim mrežama.



tagovi

Andrej RubljovDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara