(©Reuters)
(©Reuters)

Ženeva nije donela sreću Đokoviću: Srpski as i dalje bez finala u 2024.

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 16:54

Mahač eliminisao Novaka - 2:1

Turnir iz serije 250 u Ženevi definitivno nije bio u kalendaru Novaka Đokovića kada se pravio plan pre početka sezone, nadao se srpski teniser da mu sedmica tenisa u Švajcarskoj može poslužiti kao odskočna daska za Rolan Garos, ali je usledilo novo veliko razočaranje.

Najbolji teniser sveta svih vremena je ponovo ostao bez plasmana u finale, pa će na Rolan Garos ići bez ijednog trofeja u 2024. godini. Čeh Tomaš Mahač eliminisao je Đokovića u polufinalu turnira u Ženevi u tri seta – 6:4, 0:6, 6:1.

Izabrane vesti

Prvi set je počeo prema očekivanjima, Đoković je napravio brejk u četvrtom gemu i izgledalo je da srpski teniser ima sve u svojim rukama, pogotovo nakon što je oduzet servis rivalu krunisao svojim gemom odvojivši se na 4:1. Od tog momenta kreće agonija najboljeg tenisera planete… Dozvolio je protivniku pet gemova za redom što mu se retko dešavalo u čitavoj karijeri imajući u vidu njegovu mentalnu čvrstinu i sposobnost da “zatvara” mečeve nakon što dođe do opipljivije prednosti. Padu srpskog tenisera najviše je kumovala očajna realizacija drugog servisa, svega 27 odsto, što je Mahač znao da iskoristi i dođe do prednosti.

Srpski teniser iskoristio je pauzu između setova da malo razbistri glavu, konsultovao se sa svojim timom i nastavio meč na najbolji mogući način, brejkom u drugom gemu. Potpuno drugačijeg Đokovića gledali smo u odnosu na prvi deo igre, značajno je popravio procente servisa, bio odlučniji i sa furioznih 6:0 odveo ovaj duel u treći odlučujući set. Češki teniser nije uspeo da održi nivo igre iz prvog seta i uz svega četiri vinera okončao je ovaj deo igre.

Da je drugi set bio samo kratak bljesak u igri srpskog tenisera bilo je jasno na početku trećeg seta, kada se Mahač kao Feniks digao iz pepela, napravio je brejk u trećem gemu i kada su svi očekivali reakciju srpskog tenisera usledilo je upravo suprotno: Čeh je još jednom oduzeo servis Đokoviću i rutinski priveo duel kraju.

Češki teniser u meču za trofej igraće sa pobednikom duela između Kaspera Ruda i Italijana Flavija Kobolija, dok Novak putuje u Pariz na drugi gren slem sezone, a sa ovakvom pripremom očekivanja su sve samo ne velika.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara