Šamarčina za prepotentni PSV uprkos poklonima, dobro će upamtiti jedno ime (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.10.18. | 21:19

Ništa od duple krune

Deset pobeda u deset utakmica, gaženje najvećeg rivala Ajaksa i gol-razlika 38:4. PSV Ajndhoven je od početka sezone u Holandiji delovao nedodirljivo i neranjivo, ali je večeras doživeo šamarčinu i definitivno može da se oprosti od snova o duploj kruni.

Šampion Holandije je eliminisan već u drugoj rundi Kupa Holandije od slabašnog drugoligaša RKC Valvajka – 2:3. Filipsovci su imali pobedu i prolaz u džep, vodili do nadoknade vremena, ali su se arogantno opustili i ispali. Prvi put posle 41 godine od drugoligaša na svom terenu.

Izabrane vesti

Daren Matsen je igrač kojeg će Ajndhoven dobro upamtiti. Postigao je izjednaćujući gol u 91. minutu, a potom i pobedonosni u produžecima. Surovo je kaznio opuštanje odbrane domaćeg tima...

Trener Mark van Bomel je izveo praktično rezervni tim i debelo će se kajati zbog toga. Od ozbiljnijih prvotimaca su se u startnih 11 našli samo Gutijerez, Ramzelar i Isma Miran. Čaki Lozano je ušao u produžecima, ali je PSV već bio upao u kanal iz kojeg nije uspeo da se izvuče.

Sve je glatko krenulo po PSV pošto je Gutijerez pogodio za vođstvo u prvom minutu posla očajne intervencije golmana Etijena Vasena.

Ipak, sjajan gol Van Verta glavom posle kornera u 30. minutu je najavio da RKC veruje u čudo. PSV je opet poveo u 75. minutu golom Žuniora posle nove kardinalne greške golmana Vasena koji je bukvalno poklonio gol domaćinu.

Ni drugo vođstvo nije bilo dovoljno Filipsovcima da prelome pitanje pobednika. Daren Matsen je u nadoknadi vremena iskoristio katastrofalnu reakciju opuštenih defanzivaca Van Bomelovog tima i uveo meč u produžetke.

A u dodatnih pola sata igre je isti igrač izrastao u apsolutnog junaka utakmice pošto je u 110. minutu još jednom bio brži od domaćih defanzivaca za senzacionalnu pobedu RKS Valvajka.

Podsetimo, RKC je u prvoj rundi kupa, eliminisao još jednog prvoligaša – NAK Bredu.

(FOTO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara