Belić skrivio penal (Printscreen)
Belić skrivio penal (Printscreen)

Belić skrivio penal, AZ prosipa Ligu šampiona katastrofom na "maloj" utakmici

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 20:47

Nesmotrenost srpskog veziste doprinela ubedljivom porazu od Heraklesa

Pod vođstvom Paskala Jensena sjajno je igrao AZ Alkmar sve do sredine novembra. Kada je poražen od Fejenorda i izgubio oreol nepobedivosti u tekućoj takmičarskoj godini, potpuno se strmoglavio i već do Nove godine ispao iz konkurencije za titulu. Loše partije koštale su posla dotadašnjeg stratega, a u klub je stigao Marten Martens, jedan od članova poslednje generacije Alkmarovih igrača koji su igrali u Ligi šampiona. Belgijanac je vratio tim na pravi put, ponovo ga načinio kandidatom za treće mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali je danas izgubio možda i ključnu utakmicu.

Iako se grčevito bori za opstanak i 14. je na tabeli Eredivizije, razorio je AZ Alkmar 5:0 i tako značajno pomogao Tventeu u nameri da zadrži treće mesto i četiri boda prednosti. Srpski fudbaler Kristijan Belić skrivio je jedanaesterac u samom finišu prvog poluvremena, posle kog je Herakles otišao na 3:0 (skrivljeni penal pogledajte OVDE). Brodolom je upotpunio holandski napadač poreklom iz Sijera Leonea Mohamed Sankoh. Dvadesetogišnjak na pozajmici iz Štutgarta dao je dva gola u nadoknadi.

Izabrane vesti

Raspad gostiju krenuo je od 19. minuta i spektakularnog udarca Brajana De Kersmekera sa nešto manje od 20 metara. (Gol pogledajte OVDE). Nije Belić jedini igrač koji je skrivio penal u Almelu, pošto je nekoliko minuta pre bivšeg igrača Partizana isto učinio i Rišedli Bazur. Realizator oba jedanaesterca bio je najbolji strelac Heraklesa Jiz Hornkamp. Centarfor crno-belih došao je tako do brojke od devet pogodaka u Erediviziji od početka sezone.

Belićev tragičan trenutak dogodio se neposredno pred odlazak na poluvreme. Brajan Limbombe probio je po krilu i došao u poziciju da iskosa sa desetak metara šutira ka golu AZ-a, a Belić je nesmotreno startovao i poklonio drugi penal Heraklesu u razmaku od nekoliko minuta.

Brojne izmene na startu drugog poluvremena nisu pomogle Martensu da trgne tim, pa je AZ delovao bezopasno i u nastavku. Sankoh je ušao i upotpunio horor veče navijačima tima koji od 2010. godine nije učestvovao u Ligi šampiona. Ako Tvente trijumfuje protiv Herenvena, AZ će zaostajati sedam bodova za klubom iz Enšedea na šest kola do završetka sezone. Podsetimo, treće mesto u Erediviziji vodi u kvalifiikacije za Ligu šampiona, a četvrto u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Gol za 1:0 pogledajte OVDE.

Gol za 2:0 pogledajte OVDE.

Gol za 3:0 pogledajte OVDE.

Gol za 4:0 pogledajte OVDE.

Gol za 5:0 pogledajte OVDE.

EREDIVIZIJA - 28. KOLO

Utorak

Vitese - Sparta 1:4 (1:3)

/Kozlovski 45 - Mito 7, Klement 19, Saito 43, Erdhujzen 58/

Ekscelzior - PSV 0:2 (0:0)

/Žunior 58, Bakajoko 62/

Fortuna Sitad - NEC 1:1 (0:0)

/Sijerhuis 75 - Rober 59/

Sreda

Herakles - AZ Alkmar 5:0

/De Kersmeker 19, Hornkamp pen 38, pen 40, Sankoh 90, 90+4/

Utreht - Zvole (u toku)

21.00: (3,90) Herenven (3,50) Tvente (1,95)

Četvrtak

18.45: (18,0) Volendam (11,0) Fajenord (1,10)

20.00: (2,20) RKC (3,40) Almere Siti (3,30)

21.00: (1,53) Ajaks (4,30) Go Ahed (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AZ AlkmarHerakles

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara