Filip Kostić (©AFP)
Filip Kostić (©AFP)

Bergomi upozorio Juve: Pažljivo sa Kostićem!

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 13:22

Legenda Intera savetuje čelnike torinskog kluba da dobro razmisle o prodaji srpskog fudbalera

U Juventusu za predstojeće leto najavljuju veliku rekonstrukciju tima, a njen deo biće i Filip Kostić. Srpski fudbaler podbacio je u drugoj sezoni u torinskom klubu, koja će mu prema najavama italijanskih medija biti i poslednja na Alijanc stadionu.

Kostić je navodno jedan od igrača koji bi navodno trebalo da napusti Juventus, koji namerava da podmladi tim za narednu sezonu. Bivši fudbaler Ajntrahta odigrao je 29 utakmica u svim takmičenjima tokom takmičarske godine, ali uz znatno manji uticaj na igru u odnosu na prošlu (četiri asistencije, nijedan gol). Ipak, legenda Intera i bivši italijanski reprezentativac Đuzepe Bergomi upozorava rukovodstvo Stare dame da dobro razmisle pre nego se odrekne usluga 31-godišnjeg momka iz Kragujevca.

Izabrane vesti

Prvenstveno zbog ofanzivnih karakteristika, koje kako kaže Bergomi, nisu mogle da dođu do izražaja zbog defanzivnih zadataka.

"Ako bih morao da žrtvujem nekoga da bih dovodio pojačanja, prvo bih žrtvovao defanzivde, jer je teže zameniti napadače. Ali budite pažljivi kada birate koga ćete da žrtvujete", upozorio je popularni Bepe čelnike Juventusa.

Potom se osvrnuo i na Kostićev slučaj.

"Mnogo puta nastaju greške kada se pravi rekonstrukcija, tako da budite pažljivi. Definitivno su neki igrači bili loši ove sezone. Evo, imenovaću jednog - Filip Kostić. Ali to nije taj igrač, on može mnogo više, videli smo to. Ako mu date slobodu ofanzivno i ne terate ga da se stalno vraća nazad kako bi igrao ful-beka, videćete drugačijeg igrača", podvukao je Bergomi, trenutno u ulozi stručnog konsultanta na italijanskom Skaju.

Kostić je u Juventus stigao iz Ajntrahta za nešto manje od 15.000.000 evra, a u poslednjih godinu dana inostrani mediji dovodili su ga u vezu sa Vest Hemom, Al Hilalom te nekolicina klubova iz Francuske.

Za Staru damu je odigrao 83 utakmice uz učinak od tri gola i 15 asistencija.


tagovi

Đuzepe BergomiFilip KostićJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara