Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

Filip Kostić i Vest Hem, čin drugi

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 11:31

Londonski klub kontaktirao Juventus sa namerom da angažuje krilnog fudbalera

Srpski levi bočni fudbaleri su izgleda tražena roba u finišu prelaznog roka. Mihailo Ristić je, kao što smo maločas pisali, pred transferom u Seltu, a na dobrom putu da promeni sredinu je i Filip Kostić.

Kalčomerkato javlja, a britanski Skaj potvrđuje da je 30-godišnji Kragujevčanin ponovo na meti Vest Hema. Želeo ga je londonski klub i prošlog leta, ali je Kostić na kraju odabrao Juventus. I teško je reći da je pogrešio, bio je standardan na levom boku i sezonu završio kao najbolji asistent ekipe, sa 11 uspešnih dodavanja koji su prethodili golovima u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Ipak, ovog leta je pao u drugi plan i još nije upisao ni minut. Povratnik sa pozajmice iz Bolonje Andrea Kambijazo zauzeo je mesto u startnoj postavi, a priliku pre srpskog reprezentativca dobio je i Samjuel Iling.

U istočnom Londonu su uvideli priliku da se dokopaju stare želje i navodno već kontaktirali čelnike Stare dame, ali je preliminarna runda pregovora donela jaz u proceni Kostićeve vrednosti, jer klub iz Torina procenjuje bivšeg fudbalera Ajntrahta na između 20 i 25 miliona funti.

Kako bilo, pregovori će se nastaviti pošto je Dejvid Mojes procenio da mu je pojačanje na levom boku neophodno i klub će pokušati da mu ga dovede. Nejasno je doduše gde je Kostić potrebniji Mojesu u ovom trenutku. Da li na poziciji levog beka gde ima Emersona Palmijerija i Arona Kresvela (s tim da je Italijan odigrao sve tri utakmice od starta Premijer lige) ili na levom krilu gde na raspolaganju Saida Benramu i Makvela Kornea na kojeg navodno ne računa, a na istoj poziciji može da odigra i Lukas Paketa, kao što je primera radi bio slučaj protiv Brajtona u prošlom kolu.

Kalčomerkato navodi da bi i Roma pokušala da angažuje Kostića, ali tek u slučaju da ostane bez Leonarda Spinacole za kojeg je interesovanje pokazao Mančester junajted.


tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2023JuventusVest HemFilip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara