Filip Stevanović konačno na terenu: Nadam se da ću zaigrati za Siti jednog dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 17:22

Srpski ofanzivac na novom početku u Holandiji

Holandski mediji pišu da su se navijači tamošnjeg RKC Valvajka pitali da li taj Filip Stevanović uopšte postoji i da su već počele da kruže šale.

Srpski ofanzivac je početkom avgusta najavljen kao pojačanje RKC Valvajka iz Mančester Sitija ali ga nedeljama nije bilo na treninzima i utakmicama. Konačno, prošlog vikenda je debitovao za RKC pošto je ušao u finišu meča na gostovanju Viteseu. Bila je to prva pobeda u sezoni za RKC.

Izabrane vesti

Stevanović se posle debija prvi put oglasio u holandskim medijima i objasnio zašto se ovoliko čekalo na njegov debi. U pitanju je bila administracija i nedostatak radne dozvole s obzirom da je došao iz Mančester Sitija na pozajmicu.

„To je probelm sa Srbijom. Ne pripadamo Evropskoj Uniji. Bilo je baš frustrirajuće ali sam trenirao individualno. Kada se sve konačno sredilo, bio sam presrećan“, otkrio je Stevanović.

Nije mu ovo prvo iskustvo sa holandskim fudbalom. Kada ga je Mančester Siti doveo u leto 2021. godine, odmah ga je prosledio na pozajmicu u Herenven. Tamo je za godinu dana upisao 24 meča i postigao dva gola.

„Želeo sam da se vratim u Holandiju jer je Eredivizija sjajna liga. Da ste me pitali za RKC dok sam živeo u Srbiji, rekao bih vam da nisam čuo za klub. Ali upoznao sam ga kada sam igrao za Herenven. Čak mi je i debi bio protiv RKC-a. Imali smo odličan razgovor i lepo sam dočekan“.

Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u portugalskoj Santa Klari, klubu sa Azorskih ostrva smeštenih duboko u Atlantiku. Na čak osam sati leta od Srbije. Sada je drugačije.

„Ajndhoven je na dva seta leta od Srbije i porodica me posećuje redovno. Ponosni su na mene. To mi znači jer ume biti teško kada si dugo odvojen od rodne zemlje“.

Stevanović je pod ugovorom sa Mančester Sitijem do leta 2026. godine. Kao i mnogi mladi i talentovani fudbaleri koji su rasuti po raznim pozajmicama.

„Bilo je pomalo neverovatno kada sam prešao u Siti jer je reč o jednom od najboljih klubova na svetu. Nadam se da ću jednog dana i da zaigram za taj klub“.

Ali do tada ga u RKC-u čeka borba za opstanak u Holandiji.

„Imamo dobar tim i ne verujem da ćemo ispasti“.



tagovi

Filip Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara