Girano Kerk (©AFP)
Girano Kerk (©AFP)

Flamanski derbi poniženih i razigranih

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 11:17

Utučeni Antverpen dočekuje nadahnuti Gent u zaostalom duelu 5. kola belgijske lige

Flamanski derbi igra se ove srede između Antverpena i Genta. Domaći tim je aktuelni šampion Belgije i trenutno nema samo obaveze u Župiler Pro ligi, već istovremeno učestvuje u grupnoj fazi Lige šampiona. U evropskoj eliti, međutim, Veliki stari je počeo debaklom u Barseloni prošle nedelje 0:5.

Gent, takođe, trenutno igra na dva koloseka i takmiči se u Ligi konferencije. U trećem po važnosti kontinentalnom takmičenju zadaci su, naravno, lakši i, za razliku od Antverpena, Bafalosi su mogli da proslave prvu pobedu protiv Zorje Lugansk iz Ukrajine.

Izabrane vesti

Crveni su slavili istorijski uspeh na kraju prošle sezone. Posle sušnog perioda od 66 godina, Antverpen je prvi put osvojio prvenstvo u Belgiji. Domaći tim takođe može da se osloni na domaću formu protiv Genta, jer još nije izgubio utakmicu kod kuće. Računajući i prošlu ligašku kampanju, Veliki stari je samo dva puta izgubio pred svojom publikom uz 17 pobeda na 23 susreta.

Raspoloženje sastava Marka van Bomela je i dalje prigušeno. Težak poraz od 0:5 u premijernoj utakmici u Ligi šampiona u Kataloniji prošle nedelje mnogo je povredio Flamance. Tim očigledno nije konkurentan na međunarodnoj sceni u najvišem rangu. Možda tako može da se objasni zašto Antverpen nije uspeo da pobedi nedavno promovisani Molenbek iz Brisela u prošlom kolu.

20.45: (2,10) Antverpen (3,50) Gent (3,45)

Očigledno je samopouzdanje ekipe narušeno, toliko da najbolji strelac tima Vinsent Jansen koji nije uspeo da realizuje dva penala protiv Molenbeka. Holanđanin je i dalje na cifri od pet golova. S druge strane, nije se nužno očekivalo da će odbrana Crvenih da bude čvrsta. Uostalom, domaćini su se u fazi transfera pred početak sezone odrekli dva važna defanzivca. Gaston Avila je otišao u Ajaks, a Vilijan Pačo u Ajntraht za devet miliona evra.

-------------

Sve utakmice belgijske Župiler Pro lige možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

S druge strane, ovaj deo tima je nedavno ponovo nadograđen. Antverpen je doveo Ovena Vijndala iz amsterdamskog Ajaksa, koji kao aktuelni holandski internacionalac ima visok nivo individualne klase.

U međuvremenu, Bafalosi su novu sezonu počeli snažno. Oni su jedini tim u ligi koji još nije izgubio i nalaze se na čelu tabele sa 17 bodova. Jedan od faktora uspeha je kvalitetan ofanzivni tim, koji predvodi Igo Kujpers, najbolji strelac takmičenja prošle sezone.

Ovaj 26-godišnjak je ponovo uspešan i dao je tri gola posle sedam ligaških nastupa. Ali bio je nezaustavljiv, posebno u kvalifikacijama za Ligu konferencije, gde je postigao sedam pogodaka u šest susreta. Da belgijska reprezentacija nije tako odlična u napadu, Kujpers bi odavno bio njen član.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

20.45: (2,10) Antverpen (3,50) Gent (3,45)

Četvrtak

18.30: (5,40) Molenbek (3,80) Union Sen Žiloaz (1,65)

20.45: (1,82) Klub Briž (3,60) Genk (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaAntverpenGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara