Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Golman Žiru posle odbrane tri boda: Uramiću Menjanov dres, osećaj skoro kao kad postigneš gol

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 00:11

"Borili smo se kao lavovi, povredio sam ruku, ali ne marim sada za to", rekao je francuski napadač

Nezapamćene scene u Đenovi i pobeda Milana zahvaljujući hrabroj intervenciji Olivijea Žirua! Jedan Francuz zamenio je drugog na gol liniji kada je Majk Menjan isključen zbog užasnog starta na Kejlebu Ekubanu, a čovek koji je najpoznatiji po postizanju lepih golova večeras je heroj iz potpuno drugačijih razloga.

Naime, u 14. minutu nadoknade Đenova je imala poslednju šansu da stigne do boda, George Puškaš je izašao sam pred Žirua koji se požrtvovano bacio i izboksovao loptu, potom je i pokupio što je u trans bacilo njegove saigrače. Žiruova je bila poslednja, iako su Đenovljani svim silama želeli da uzmu bod.

Izabrane vesti

"Ovako nešto nikada nisam osetio. Jako sam ponosan na svoj tim. Borili smo se do kraja, uspeo sam da upišem lepu intervenciju. Imao sam i veliku sreću da je lopta pogodila prečku u prvom napadu kada sam stao na liniju. Zaista smo se borili kao lavovi i jako sam srećan zbog svih nas", rekao je Žiru, koga je voditelj televizije Skaj opisao kao "napadača i golmana Milana".

Njegova intervencija posle Puškašovog pokušaja verovatno će se vrteti na televizijskim špicama i po društvenim mrežama neko vreme...

"Osećaj posle tog događaja bio je skoro kao kad postignem gol. Nisam bio siguran da li će igrač udariti loptu glavom ili ne, zbog toga sam u onoj prvoj situaciji ostao na liniji. Nemam ja te kretnje kao drugi golmani, radio sam stvari po osećaju. Kod onog bacanja sam povedio ruku, ali ne marim sada za to".

Otkrio je Žiru zašto je odlučio da zameni sunarodnika na golu.

"Kao klinac sam jako želeo da budem golman, sada sam taj san ostvario".

Milan je na vrhu Serije A uprkos nedavnom teškom porazu od Intera u Derbiju dela Madonina (1:5).

"Ne predajemo se. Dobili smo tada šamar, ali smo se odmah okrenuli sledećem meču. Išli smo dalje podignute glave, sada smo se podigli i na tabeli".

Heroj Milanove pobede kaže da Menjanu neće vratiti dres.

"Nema šanse, zadržaću ga, ima da ga uramim", smeje se Francuz.


tagovi

Olivije ŽiruMajk MenjanMilanĐenova

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara