Mateo Retegi (Reuters)
Mateo Retegi (Reuters)

Mateo Retegi stiže u Seriju A, transfer završen za 15.000.000 i procente

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 10:45

Argentinac sa italijanskim pasošem se oprostio od Tigrea

Pre tri godine je argentinski napadač Mateo Retegi nuđen Crvenoj zvezdi ali priča nije daleko odmakla jer na Marakani nije bilo konsezunsa da li on taj napadač koji je potreban.

Retegijeva karijera je posle toga krenula meteorskim usponom i kao epilog je stigao juče dogovoreni transfer u Đenovu. Italijanski reprezentativac bi sutra trebalo da doputuje na Čizmu, obavi lekarske preglede i potpiše ugovor sa Grifonima.

Izabrane vesti

Retegi je ponikao u River Plejtu i Boki Juniors gde je debitovao u seniorskom fudbalu. Ipak, na Bombonjeri nikada nije dobio pravu šansu, išao je na pozajmice u Estudijantes, Taljeres i Tigre gde je eksplodirao pretprošle sezone kada je dao 19 golova na 27 utakmica u ligi. Stigao je na radar većih klubova a potpuno iznenada je došao poziv italijansmkog selektora Roberta Manćinija na osnovu porekla. Debitovao je golom protiv Engleske i dodatno pojačao interesovanje evropskih klubova.

Odličan je bio i u minuloj sezoni argentinskog šampionata i Tigre je iskoristio opciju da otkupi polovinu njegovog ugovora od Boke za 2.400.000 dolara. Ali znalo se da neće uspeti da ga zadrže i da im sledi lepa zarada. Među zainteresovanim klubovima su se pominjali Atletiko, Ajntraht, Milan, Leverkuzen i Fiorentina ali je pomalo iznenađujuće završio u Đenovi.

Povratnik u Seriju A je ispunio želju treneru Albertu Đilaridnu da mu dovede centarfora kapitalca. Đenova je poslala ponudu vrednu 15.000.000 evra plus 20 odsto od naredne prodaje što su Boka i Tigre oberučke prihvatili. Podsetimo, oba kluba su bili vlasnici po 50 odsto Retegijevog ugovora pa obeštećenje i procente dele na ravne časti.

Retegi je sinoć u Kopa Sudamerikani odigrao poslednji meč u dresu Tigrea u porazu od Libertada. Posle utakmice se u suzama oprostio od kluba i navijača i najavio da u subotu putuje u Italiju. Tamo ga čeka petogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni.


tagovi

Mateo RetegiLetnji prelazni rok 2023TigreBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara