Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Morata: Leto nikada nije mirno

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 12:37

Iako sa Atletiko Madridom ima ugovor do leta 2026, iskusni napadač ne odbacuje mogućnost da po završetku aktuelne sezone promeni klub

Često se Alvaro Morata selio tokom svoje karijere, a iako ima još dve godine važeći ugovor sa Atletiko Madridom, iskusni napadač ne isključuje mogućnost da ovog leta ponovo promeni adresu boravka.

Još kao mali Morata je promenio tri kluba pre nego što je zakočario u profesionalne vode. Počeo je Atletiko Madridu, pa bio godinu dana u Hetafeu, a onda stasao u Realu. Za Kraljevski klub je 2010. debitovao kao senior, ali je 2014. otišao u Juventus, pa se vratio na godinu dana, a onda prešao u Čelsi. Iz Londona je 2019. otišao na pozajmicu u Atletiko, koji ga je potom otkupio, a onda i pozajmio Juventusu.

Izabrane vesti

Sada je 31-godišnji Madriđanin ponovo skućen u rodnom gradu i nastupa u crveno-belom dresu, u kojem je i počeo da pravi prve fudbalske korake. Ali, pitanje je da li će ostati u Atletiku do kraja ugovora, odnosno do leta 2026.

"Nikad se ne zna. Leto nikada nije mirno", odgovorio je Morata na pitanje novinara italijanske Gazete da li se ovaj put može očekivati mirno leto, s obzirom na to da redovno igra i ima važeći ugovor u Madridu.

Objasnio je španski napadač i zašto to kaže.

"Moja porodica i ja smo srećni tu gde jesmo, ali nemam više 23 ili 24 godine. Moramo da znamo koji su planovi klub, a u ovom trenutku ja ne znam ništa".

I prošlog leta se Alavaro Morata dovodio u vezu sa klubovima iz Serije A, ali je ipak ostao u Atletiku. Pominjali su se Milan, Inter, Juventus i Roma.

"Situacija je bila neuobičajena. Isticao mi je ugovor sa Atletikom, ali sam ga produžio značajno promenivši finansijske uslove u njemu. Zvali su me iz Milana, kao i neki bivši treneri sa kojima sam ostao u dobrim odnosima. Alegri me je zvao, kao i Murinjo koji mi je svojevremeno pružio šansu da debitujem za Real. Svidela mi se ideja da igram u Romi sa Paulom Dibalom, u klubu i gradu punom strasti, gde se fudbal doživljava kao da si u Južnoj Americi".

Poseban osvrt imao je Morata na želju Simonea Inzagija da ga dovede u Inter.

"Poznajem Inzagija već godinama. Prošlog leta smo se sreli tokom odmora. On je neverovatan tip, spektakularan i volim da provodim vreme sa njim. Uvek odiše pozitivnom energijom".

Ipak, Dijego Simeone je uspeo da ubedi golgetera da ostane u Atletiku.

"U pregovorima sa italijanskim klubovima bilo je određenih problema, a onda je razgovor sa Simeoneom promenio sve", istakao je Morata uz napomenu da želi da raščisti jednu stvar u vezi njegove saradnje sa argentinskim stručnjakom:

"Mnogi su pričaki da se Simeone i ja nismo dobro slagali. To apsolutno nije tačno. Nas dvojica imamo sjajan odnos, koji je dodatno učvršćen prošlog leta kada smo se još bolje upoznali i zbližili. Što se tiče fudbala, tu je sve bilo jasno, ali uzajamnim razumevanjem napravili smo korak unapred. Nakon toga nikada nisam igrao toliko utakmica za Atletiko i dao toliko golova".

Zajedničkim snagama, Simeone i Morata doveli su Atletiko Madrid u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je nakon penala eliminisan prošlogodišnji finalista Inter.

"Nedeljama smo se pripremali za taj okršaj. Simone nam je pokazao brojne videe Interovih dobrih partija. Mnogi su, pa čak i mi sami, mislili da će Atletiko ponovo stići do finala, ali u prvoj utakmici su nas održali u životu, a u drugoj smo mi odigrali odličan meč i pobedili na penale. Bila je to lutrija, lako je moglo da ode na suprotnu stranu", priznaje Španac, koji se trenutno sa svojom reprezentacijom priprema za prijateljske mečeve protiv Kolumbije i Brazila.


tagovi

Alvaro MorataAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara