Ben Vajt i Martin Edegor (©Reuters)
Ben Vajt i Martin Edegor (©Reuters)

Prazni tribine i puni mreže do vrha: Arsenal uteruje strah u kosti svima u Premijer ligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.03.24. | 22:56

Tobdžije igraju najlepši fudbal u ovoj godini i prvi su klub koji je na tri vezana gostovanja dao minimum pet golova...

Svaki gol je važan. Jedan bi mogao da odluči ko će biti šampion Engleske. Trenutno je situacija takva da Mikel Arteta i te kako pogađa u metu sa tim i sličnim rečenicama koje iz dana u dan pokušava da usadi u glavu Arsenalovim igračima. I očigledno da je u toime i uspeo, jer niko ne igra lepši fudbal na Ostrvu u 2024. godini, niko brže ne prazni tribine i rasteruje protivničke navijače. Gde se Tobdžije pojave, tu su mreže pune do vrha!

Londonski klub je samo u ovoj godini dao 31 gol u Premijer ligi. Nema ubitačnijeg napada i nastavi li u ovakvom ritmu - i te kako ima šta da traži u šampionskoj trci. Neće to biti trka dvokolica Liverpula i Mančester Sitija. Na trećem vezanom gostovanju Arsenal je postigao pet i više golova, na taj način postao je prvi klub koji je to uradio u elitnom rangu engleskog fudbala. Na listi žrtava se, posle Vest Hema i Barnlija, našao i prežaljeni Šefild junajted - 6:0 (5:0).

Izabrane vesti

Arsenal je pod komandom Mikela Artete dao preko 300 golova u Premijer ligi - brže su do te brojke sa drugim timovima došli samo Pep Gavrdiola, Jirgen Klop i Manuel Pelegrini - a poslednjih sedmica, ili bolje rečeno od sredine januara, protivnicima uteruje strah u kosti. Masakrirao je timove iz donjeg doma, zgromio Vest Hem i poigrao se sa Njukaslom, očitao je lekciju i Liverpulu... I čemu je onda imao da se nada Šefild junajted? Ni frtalj sata nije prošao i već je bio potpuno razoružan.

Nikome na Bramal lejnu nije bilo svejedno, podilazila ih je jeza posle pogodaka kapitena Martina Edegora i Martinelija, te solo prodora Bukaja Sake koji se završio autogolom. Katastrofa u najavi. Čuo se samo gostujući sektor, domaćini su već posle hica Kaija Haverca lagano krenuli ka izlaznim vratima. Neki i pre sredine prvog poluvremena. Nije im bilo do života. 

Bramal lejn je veći deo meča zvrjao prazan, dobar deo navijača nije sa tribina ispratio kako Šefild junajted šesti put ove sezone u Premijer ligi prima minimum pet golova. Njukasl je bio nemilosrdan - spakovao je osam. Brajton, Aston Vila i Brajton - pet. A, ekipa Mikela Artete u dvomeču čak 11! Imali su gosti srca, nisu napali rekord, a mogli su. Do poluvremena je hrvatski golman Ivo Grbić pet puta vadio loptu iz mreže.

Nije tako svaku utakmicu, ali u 2024. godini brojke su neumoljive i apsolutno su na Arsenalovoj strani. Najefikasniji je tim lige, primio je tek tri gola i na prethodna četiri gostujuća meča dao ih je 19. Primera radi Mančester junajted je na 14 utakmica na strani tek 18 puta pogađao metu. Samo jedan od pokazatelja koliko je Mikel Arteta uspeo da podigne ekipu tokom prethodna dva meseca.

Ako će nekome gostovanje na Bramal lejnu ostati u sećanju, onda je to Bukajo Saka, jer od danas je među deset najboljih asistenata Arsenala u istoriji Premijer lige. Namestio je gol Deklanu Rajsu, a kumovao je u autogolu Šefild junajteda. Možda još i Benu Vajtu, ne daje ih tako često.

PREMIJER LIGA – 27. KOLO

Subota

Brentford - Čelsi 2:2 (0:1)

/Rasmusen 50, Visa 69 - Džekson 35, Disasi 83/

Eveton - Vest Hem 1:3 (0:0)

/Beto 56 - Zuma 62, Souček 90+1, Alvarez 90+6/

Fulam - Brajton 3:0 (2:0)

/Vilson 21, Munjiz 32, Traore 90+1/

Njukasl - Vulverhempton 3:0 (2:0)

/Isak 14, Gordon 33, Livramento 90+2/

Notingem Forest - Liverpul 0:1 (0:0)

/Nunjez 90+9/

Totenhem - Kristal Palas 3:1 (0:0)

/Verner 77, Romero 80, Son 88 - Eze 59/

Luton - Aston Vila 2:3 (0:2)

/Čong 66, Moris 72 - Votkins 24, 38, Dinj 89/

Nedelja

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Klajvert 13, Semenjo 88/

Mančester Siti - Mančester Junajted 3:1 (1:1)

/Foden 56, 80, Haland 90+1 - Rašford 8/

Ponedeljak

Šefild junajted - Arsenal 0:6 (0:5)

/Edegor 5,Bogl 13ag, Martineli 15, Haverc 25, Rajs 39, Vajt 58/



tagovi

ArsenalŠefild junajtedPremijer ligaMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara