Stefan Savić (@Reuters)
Stefan Savić (@Reuters)

Produžio je ugovor, Simeone mu veruje, ali Savić bi mogao da napusti Atletiko

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 21:41

Pomalo iznenađujuće vesti stižu iz Španije u vezi karijere nekadašnjeg štopera BSK Borče i Partizana

Pre dvadesetak dana ugovor Stefana Savića i Atletiko Madrida automatski je produžven na još godinu dana, da se kompletira čitava decenija od kada je reprezentativac Crne Gore stigao iz Fiorentine među Jorgandžije.

Pretpostavljalo se u tom trenutku da će sjajni, ali već 33-godišnji štoper, karijeru privesti kraju u crveno-belom dresu madridskog kluba, međutim, iznenada se pojavila vest da Savić razmišlja o odlasku iz Atletika ovog leta. Marka piše da bivši fudbaler BSK Borče i Partizana, te Mančester Sitija i Fiorentine, zahteva od kluba i trenera Dijega Simeonea da mu iskreno kažu kakvi su im planovi sa njim za sledeću sezonu. Navodno, ukoliko ne bude imao garancije da će biti standardan prvotimac, sreću će potražiti na nekom drugom mestu.

Izabrane vesti

Od dolaska iz Firence 2015. za 10.000.000 evra, Savić je redovno bio među Atletikovim igračima sa najvećom minutažom, izuzev u sezoni 2018/2019. kada su ga mučile povrede. Vremenom je postao jedan od najbitnijih igrača kod Dijega Simeonea, a čak i u tekućem ciklusu, kada se na prvi pogled možda čini da je Savić izgubio Čolovo poverenje - uopšte nije tako.

Od početka aktivne sezone Stefan Savić je sakupio 26 nastupa, u kojima je 22 puta bio starter. Koliko se Simeone uzda u njega odlično pokazuje činjenica da je crnogorski fudbaler u tri od četiri ovosezonska gradska derbija sa Realom počeo od prvog minuta, dok je u Kupu kralja ušao tek pred kraj drugog produžetka da sačuva prednost 3:2 (na kraju 4:2 za Atletiko). U prvom meču osmine finala Lige šampiona sa Interom ušao je na početku drugog poluvremena, dok je u revanšu igrao od početka, kao i u poslednjem okršaju pred odlazak na pauzu zbog reprezentacija, protiv Barselone. Doduše, tu se ni Savić ni saigrači nisu proslavili jer su ih gosti razbili sa 3:0.

Kada je nedavno sakupio 20 nastupa sa najmanje 45 minuta i ugri, Savićev ugovor sa Jorgandžijama automatski je produžen na još godinu dana. Iako je delovalo tako, čini se da situacija ipak nije baš bajkovita. U pomenutom pisanju Marke navodi se i da 33-godišnji Crnogorac razmatra mogućnost dogovora sa klubom po kojem bi, u slučaju da nije u prvom planu kod trenera dobio "čiste papire" i mogućnost odlaska bez obeštećenja u zamenu za odricanje od plate.

Ukoliko zaista dođe do rastanka, deluje da bi takav epilog odgovarao i jednoj i drugoj strani. Saviću jer bi lakše mogao da pronađe nove poslodavce, a Madriđanima jer bi sačuvali novac koji će im biti neophodan u nameri da dovedu 19-godišnjeg Kristijana Moskeru iz Valensije, koji je označen kao primarna meta u predstojećem prelaznom roku.

Treba istaći i da će verovatno bitnu ulogu na Savićevu budućnost imati plasman Atletiko Madrida na kraju sezone. Jorgandžije su trenutno na petom mestu, koje ne vodi u Ligu šampiona, sa bodom manje od Atletik Bilbaa, a velikih sedam iza Đirone. Ali, su prošli među najboljih osam u Evropi i za polufinale Lige šampiona igraće protiv Borusije Dortmund, koja ne deluje kao nepremostiva prepreka.


tagovi

Atletiko MadridStefan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara