Fran Garsija (©Reuters)
Fran Garsija (©Reuters)

Real vratio odbeglog sina za 5.000.000 evra, još jedan je na putu za Madrid

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 17:12

Fran Garsija ponovo u Kraljevskom klubu, uskoro bi trebalo da mu se pridruži i David Sorija

Dogovorio je Real dolazak Džuda Belingema, ali će prvi kroz vrata Santijago Bernabeua proći Fran Garsija. Levi bek Rajo Valjekana prvo je pojačanje madridskog kluba za iduću sezonu, potvrđeno je na zvaničnom sajtu Blankosa.

Garsija je zapravo dete Reala koje je pre dva leta napustilo Madrid u potrazi za većom minutažom. Rajo ga je oberučke prihvatio, platio 2.000.000 evra, a 23-godišnji Španac se u prethodne dve, a posebno u aktuelnoj, profilisao kao jedno od otkrića Primere.

Izabrane vesti

Španac je u nedavno završenoj takmičarskoj godini proveo više minuta na terenu od bilo kojeg drugog igrača u Primeri (ne računajući golmane), bio je nezamenljiv u timu Andonija Iraole, postigao je dva gola, upisao još tri asistencije i poslao 26 ključnih dodavanja ka saigračima. Sve sa pozicije levog beka.

Nisu Garsijine partije prošle nezapaženo na Pirinejskom poluostrvu, mnogo se španskih klubova raspitivalo za njega, ali poziv Reala da se vrati kući i ugovor na četiri sezone nije mogao da odbije. Madriđani su iskoristili klauzulu da ga vrate za svega 5.000.000 evra i tako su pojačali levu stranu terena na kojoj je usled čestih povreda Ferlana Mendija bio primoran da igra Eduardo Kamavinga.

Madridska Marka piše da je Real u međuvremenu dogovorio još jedno niskobudžetno pojačanje. Reč je o Davidu Soriji, golmanu Hetafea. Sorija je u stvari, baš kao i Garsija, dete Reala, ponikao je u Valdebebasu, ali je još kao omladinac napustio klub.

I sada je spreman da se vrati. Njegovi zastupnici već su dogovorili povratak sa čelnicima Reala i sada preostaje da dva kluba pronađu zajednički jezik. Blankosi će navodno pokušati da obore cenu time što će u suprotnom smeru poslati Huamija Latasu, mladog napadača što je tek završenu sezonu proveo na pozajmici u Hetafeu, s tim da su se klubu iz predgrađa Madrida dopali i Serhio Arbias i Peter Federiko.

Sorija bi u slučaju da se vrati na Bernabeu, kao i Garsija, imao ulogu rezerviste u timu Karla Ančelotija.



tagovi

Fran GarsijaLetnji prelazni rok 2023Real MadridDavid Sorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara