Slavlje fudbalera Đenove (AFP)
Slavlje fudbalera Đenove (AFP)

Roma pati, Roma se sramoti: Đilardinova Đenova pokazala Murinju kako se igra fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.09.23. | 22:43

Grifoni na svom Marasiju igrali fliper sa Vučicom i napunili joj mrežu do vrha - nestvaran blesak anonimnog Islanđanina i prvenac Žuniora Mesijasa

Ne tako davno, na Apeninima moglo se čuti kako je Roma odradila strašan prelazni rok minulog leta. Jer kada dovedete Romelua Lukakua, Leandra Paredesa, Renata Sančeza, Usema Auara, Serdara Azmuna i Evana Endiku, a ne potrošite ni 10.000.000 evra, automatski postajete mag fudbalskog tržišta. Ali kako Vučica smušeno i nemoćno izgleda od starta nove sezone u Seriji A, postoje samo dva logična zaključka. Ili su na Olimpiko stigli potrošeni fudbaleri, da ne kažemo škartovi, daleko od forme zbog kojih ih je svojevremeno jurilo pola Evrope... Ili Žoze Murinjo ne ume da ih iskoristi.

Jer rimski klub od kako se lopta zakotrljala u elitnom rangu Italijanskog fudbala pati, a večeras, nakon debakla od Đenove na Marasiju u poslednjem meču 6. kola, počela je i da se sramoti... Da puca po šavovima. Alberto Đilardino i njegovi krvožedni Grifoni pokazali su Žozeu Murinju kako se igra fudbal. Direktno, bez okolišanja, sa jasnim ciljem da se juriša na gol - 4:1.

Izabrane vesti

Rešetao je Đilardino Romu u igračkim danima. Bila mu je jedna od omiljenih mušterija (12 golova), ali nikada joj nije zatresao mrežu igrajući za Đenovu. Ali zato su večeras njegovi puleni defanzivnoj liniji Mančini, Ljorente, Ndika i golmanu Ruiju Patrisiju radili šta su poželeli, a Murinju naneli prvi poraz u karijeri u utakmicama sa Đenovom!

Možda će se posle debakla Vučice u režiji anonimnog Islanđanina Alberta Gudmundsona, Matea Retegija, Radua Dragušina i Žuniora Mesijasa povesti priča o Murinjovoj daljoj sudbini u večnom gradu. Jer u prvoj sezoni Rim je preplavila euforija zbog dolaska "Posebnog" i na njenim krilima Roma je uspela da završi sezonu kao šesta u prvenstvu i sa trofejem Lige Konferencije u rukama. Prošle takmičarske godine ponovila je plasman u Seriji A, ali trenutno deluje da je odbrana daleko od one murinjovske na kojoj Portugalac uglavnom zasniva sve svoje uspehe.

Pukao je bedem gostiju već posle nepunih pet minuta i tada je Gudmundson najavio kakav će meč odigrati. Najbrži strelac za Đenovu još od 2017. i Andree Bertolaćija je nepredvidivim kretnjama konstantno mučio rivale koji su zahvaljujući Brajanu Kristanteu i uspavanom Kevinu Strotmanu što Italijan nije ispratio, relativno brzo izjednačili, sredinom prvod dela. Detalj koji je trebalo da nagovesti povratak rimskog kluba. Ali...

Blesnuo je još jednom momak koji se poslednjih dana, na navijačkim portalima Rome pominjao kao transfer meta. Nestvarno je promešao nekolicinu rivala Islanđanin u začetku najlepše akcije na meču. Završilo se majstorskim prijemom i završnicom Matea Retegija. U dva poteza Argentinac, ali i reprezentivac Italije pokazao je zašto ga je Đenova ovog leta sa 12.000.000 evra učinila jednim od pet najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji.

Pritom, da ne zaboravimo da je Đenova već do 30. minuta izgubila gro veznog reda. Zbog povreda su van terena morali najiskusniji... I Milan Badelj i Kevin Strotman. I te nedaće su prenebregnuli Grifoni i nastavili da igraju s ciljem se o njima narednih dana priča i piše.

Roma malo pre isteka sat vremena igre jeste uspela da zatrese mrežu domaćina. Učinio je to Romelu Lukaku sa ivice šesnaesterca, ali je zbog ofsajda ostao bez trećeg gola od povratka u Seriju A. Premalo je napravila Murinjova ekipa za 90 minuta. I kada je gubila i kada je, na kratko, egal bio na snazi, domaćini nisu strepeli. Čak su od prvog minuta agresivno zaposeli protivničku polovinu visokim presingom koji im je i doneo prvi gol.

U drugom poluvremenu trzaj glavom Radua Dragušina iz peterca, pa prvenac doskorašnjeg fudbalera Milana Žuniora Mesijasa i to na prvom nastupu za Đenovu. Poker kluba sa Marasija za konstataciju da je Roma na šest ovosezonski mečeva primila čak 11 golova, a da je sliku o problemima zamaskirala sedmicom protiv Empolija. Jedinu pobedu tokom koje se šepurila i pokazivala mišiće ostvarila je protiv najslabijeg tima Serije A.

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Juventus - Leče 1:0 (0:0

/Milik 57/

Sreda

Kaljari - Milan 1:3 (1:2)

/Luvumbo 29 - Okafor 40, Tomori 45, Loftus Čik 60/

Empoli - Salernitana 1:0 (1:0)

/Baldanci 34/

Verona - Atalanta 0:1 (0:1)

/Kopmajners 13/

Inter - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Damfriz 45+1 - Bajrami 54, Berardi 63/

Lacio - Torino 2:0 (0:0)

/Vesino 56, Zakanji 75/

Napoli - Udineze 4:1 (2:0)

/Zjelinski 19 penal, Osimen 39, Kvarachelija 74, Simeone 82 - Samardžić 81/

Četvrtak

Frozinone - Fjorentina 1:1 (0:1)

/Soule 70 - Gonzales 10/

Monca - Bolonja 0:0

Đenova - Roma 4:1 (2:1)

/Gudmundson 5, Retegi 45, Radušin 74, Mesijas 81 - Kristante 22/

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaMateo RetegiAlberto ĐilardinoĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara