Goran Pandev u Parmi (©Parma Calcio)
Goran Pandev u Parmi (©Parma Calcio)

Zvanično: Legenda na golu, legenda u špicu: Pandev stigao na Enio Tardini

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 20:12

Vremešni golgeter stigao u Parmu

Legendarna fudbalska imena jednostavno idu uz Parmu, bez obzira u kom se takmičenju nalazila! Novi igrač kluba sa Enio Tardinija postao je čuveni makedonski fudbaler Goran Pandev.

Kako je ranije pisao Alfredo Pedula, oko 17 časova obavljen je telefonski poziv između dve strane, a Pandev je ubrzo poslao potvrdan odgovor. Dozvolu za obavljanje posla naravo je istog trenutka dao i temperamentni strateg Parme Đuzepe Jakini, koji nije želeo da propusti priliku da vidi velikog asa u svojim redovima.

Izabrane vesti

5. februar, 14.00: (2,20) Benevento (3,35) Parma (3,35)

Parma će tako biti u situaciji da ima dvojicu legendarnih igrača u svojim redovima, pošto je u klubu već Đanluiđi Bufon. Pandev će biti u prilici da sarađuje u špicu napada sa Nigerijcem Simijem, koji se u proteklih šest meseci nije snašao u Salernitani, ali je prethodnih sezona pokazao da je u stanju da postiže ozbiljan broj pogodaka u italijanskom fudbalu.

Pandevu neće praviti nikakve smetnje u Đenovi, s obzirom da ima prilično slabu sezonu na Luiđi Ferarisu, gde nije postigao gol na 22 nastupa. Veruje se da bi u Parmi ipak mogao još jednom da potvrdi klasu, iako ima 38 godina.

Parma ove sezone ne igra u skladu sa očekivanjima. Nalazi se tek na 12. mestu Serije B i bliža je zoni ispadanja, nego onoj koja vodi u u plej-of za promociju. Veruje se da će se to promeniti u nastavku sezone.

Pandev ima bogatu karijeru iza sebe, eksplodirao je u Laciju, a najblistavije trenutke proveo je u Interu, gde je postao prvak Italije i prvak Evrope, a igrao je još i za Speciju, Ankonu, Napoli i Galatasaraj. U Đenovu je stigao još u julu 2015. godine kao slobodan igrač, nakon rastanka sa Galatasarajem.

Krunu karijere doživeo je pre nekolikog godina u reprezentativnom dresu kada je u baražu za Evropsko prvenstvo odveo Makedoniju na prvo veliko takmičenje i potom postao prvi strelac u istoriji ove reprezentacije na EP protiv Austrije.


tagovi

Goran PandevZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara