""
""

Bamberg se ozbiljno pojačava - stigli Zizis i Idbihi

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.07.15. | 16:13

Zizis je prethodne sezone u Evroligi prosečno je beležio 5,4 poena i 3,6 asistencija za 23 minuta provedenih na parketu. Tokom karijere grčki plejmejker nastupao je za AEK, Beneton, CSKA, Montepaski Sijenu, Bilbao i Uniks iz Kazanja

Grčki košarkaš Nikos Zizis napustio je Fenerbahče i potpisao dvogodišnji ugovor sa Bambergom, a redove nemačkog šampiona pojačao i Jasin Idbihi.

Izabrane vesti

Zizis je prethodne sezone u Evroligi prosečno je beležio 5,4 poena i 3,6 asistencija za 23 minuta provedenih na parketu. Tokom karijere grčki plejmejker nastupao je za AEK, Beneton, CSKA, Montepaski Sijenu, Bilbao i Uniks iz Kazanja.

Sa ekipom CSKA osvojio je Evroligu 2008. godine, dok sa reprezentacijom Grčke ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva 2006. godine u Japanu i zlato sa Evropskog prvenstva 2005. godine u Beogradu.

Drugo pojačanje, Idbihi igra na poziciji centra, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Keln, Limož, Braunšvajg, Albu i minhenski Bajern.  

Nemački klub prethodno je pojačao Nikola Meli iz Armanija. Naredne sezone ekipa trenera Andree Trinkijerija nastupaće u Evroligi, pošto su u finalnoj seriji bili bolji od Bajerna. (3:2).

(FOTO: Starsport)


tagovi

Nikos ZizisNemackaGrčkaEvropaEvroligaBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara