""
""

Barsin pakleni finiš za finale Kupa kralja

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.02.13. | 21:31

Navaro zatrpao koš Kahe Laboral sa 20 postignutih poena i sada se Katalonci nalaze nadomak trofeja pošto su eliminisali dva najveća rivala

 

Izabrane vesti

Barselone hita ka trofeju Kupa kralja, pošto su večeras savladali i drugog velikog rivala. Podsetimo da su u četvrtfinalu pobedili večitog rivala Real Madrid, a večeras su obezbedili plasman u finale pobedom nad  domaćinom turnira Kahom Laboral - 80:69.

Baskijci su bolje otvorili meč i vodili većim delom prvog perioda, koji su na kraju dobili minimalno 19:18. Vrlo neizvesna košarka je viđena u drugoj četvrtini. Igralo se praktično koš za koš, a domaći košarkaši su ipak na poluvremenu povećali prednost na četiri razlike 39:35.

Identična igra bila je i u trećoj deonici. Barsa je uspela smanjiti prednost na minus dva pred ulazak u poslednjih deset minuta 57:55, da bi u završnih deset minuta odigrali sjajno. Ovaj deo igre Barselona je osvojila sa ubedljivih 25:12 i na kraju slavila pobedu.

Huan Karlos Navaro je opet bio Barselonin čovek odluke, pošto je postigao 20 poena. Lorbek je dodao 12, a vredi istaći da su se u strelce upisali svig igrači Barselone koji su bili na parketu (ukupno njih 11) psim Šarunasa Jasikevčijusa. Kaha Laboral je imala pet dvocifrenih košgetera, a najviše je ubacio Maćiej Lampe – 15 poena. Nemanja Bjelica je pružio slabu partiju i postigao samo dva poena. 

U drugom polufinalu se sastaju Valensija i Gran Kanarija. 


tagovi

Erazem LorbekEvroligaEvropaHuan Karlos NavaroKaha LaboralKK BarselonaMa'iej LampeNemanja BjelicaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara