""
""

Frka u Grčkoj! Savez dao ultimatum AEK-u zbog Evrokupa, a FIBA nije znala za to

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.16. | 17:55

"Jednostavno, to je bila... lokalna kuhinja“, objasnio je predsednik atinskog kluba Makis Agelopulos

Prvi čovek košarkaškog kluba AEK iz Atine Makis Agelopulos otkrio je danas neke zanimljive detalje o tome kakve je pritiske trpeo taj klub zbog odluke da sledeće sezone zaigra u Evrokupu, a ne u FIBA Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Početak kraj rata na relaciji FIBA – Evroliga mogao je da se nasluti prošle nedelje kada je regionalni sud u Minhenu presudio u korist organizacije koju predvodi Đordi Bertomeu, odnosno proglasio nevažećim sve zabrane i kazne koje je izrekla Svetska kuća košarke.
“Bili smo u teško poziciji. Imam dobar odnos sa čelnim ljudima i FIBA i Evrolige, ali morali smo da se odlučimo za kvalitetnije i konkurentnije takmičenje. AEK je veliki klub i mora da igra na vrhunskom nivou. To sam rekao i predsedniku grčkog saveza. Jednostavno, FIBA nas nije ubedila. Imao sam ja neslaganje i sa Bertomeuom zbog zatvorenih ugovora. On ima i plan da u budućnosti svi učesnici Fajnal fora Evrokipa izbore plasman u Evroligu. U Evropi nema mesta za tri kvalitetna klupska takmičenja“, naveo je predsednik AEK-a gostujući u emisiji “Pik en rol“ na grčkoj televiziji OTE Sports.

On je naveo da je klub iz Atine imao malo problema sa čelnim ljudima FIBA.
“Više su nas po tom pitanju pritiskali u Grčkoj nego spolja. Stalno smo bili u kontaktu sa Patrikom Baumanom iz FIBA i on nam nije pominjao suspenzije. Istovremeno, Košarkaški savez Grčke je imao veoma strog nastup, konstantno je vršio pritisak. Neki funkcioneri su svakodnevno zvali ljude iz grčke lige i tražili od njih da nas suspenduju. Čak smo dobili ultimatum za koji FIBA nije znala. Jednostavno, to je bila... lokalna kuhinja“, zaključio je Agelopulos.


tagovi

Patrik BaumanKK AEKGrčkaEvropaEvroligaEvrokupđordu bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara