""
""

Pobeda u znaku Teodosića! Strašan dabl-dabl, dve asistencije za špice i lekcija žilavom Uniksu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.17. | 15:59

Srpski majstor obeležio trijumf u evroligaškom duelu u VTB ligi - 92:88

Kad je teško - Miloš Teodosić!

Izabrane vesti

Navikao je srpski mađioničar da spaljuje mrežice kad god se nađe u prilici, ali verovatno mu je najslađe kada to učini protiv najvećih protivnika.Ovog nedeljnog popodneva je upravo to uradio u velikom stilu, u trijumfu nad Uniksom rezultatom 92:88 (23:19, 27:28, 21:16, 21:25). I to strašnim dabl-dablom, uz dve asistencije za televizijske špice i tri hica sa distance u trenucima kada je tim iz Kazanja opasno pretio!

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije gotovo 28 minuta i za to vreme skupio 19 koševa, 10 asistencija, dva skoka i 23 indeksnih poena. A mnogo važnije od svega, očitao je lekciju Uniksu i posebno Kitu Lengfordu na temu - kako se ostaje hladne glave kada je najvažnije. 

Mada, CSKA je mogao posao da odradi mnogo lakše i brže. Ali je od dobijene utakmice napravio veresiju. Kada su Armejci imali čak 14 koševa viška (63:49) sredinom trećeg kvartala, delovalo je da je sve rešeno. A onda su se gosti probudili i uneli nervozu u redove CSKA. Proradili su Artjom Parahovski i Kvino Kolom, istopili zaostatak i čak doveli Uniks do vođstva (74:73). I to sve u trenucima kada je prvi strelac Kit Lengford bio gotovo deset minuta bez koša iz igre. 

Ali, tačno svaki put kada je Uniks pogađao velike šuteve i držao rezultatsku klackalicu, pojavljivao se Teodosić i vezanim trojkama smirivao situaciju na parketu. 

Na ulasku u poslednja tri minuta Uniks je i definitivno položio oružje. Kod vođstva CSKA rezultatom 82:80, Kit Lengford je promašio dva vezana otvorena šuta, da bi Teodosić to kaznio trojkom i tako praktično stavio tačku na ovu utakmicu. 

Do kraja Uniks je preko Parahovskog uspeo samo da ublaži poraz. 

Kod CSKA Nando de Kolo imao je 23 poena i šest dodavanja za 30 minuta, dok je Kajl Hajns skupio 11 koševa i četiri skoka. Na drugoj strani Lengford je imao 20, Parahovski 17, a Latavijus Vilijams 11 poena, uz šest uhvaćenih lopti.

Uniksu je ovo bio 11. poraz u poslednjih 12 utakmica. 

(FOTO: Printscreen)


tagovi

VTB ligaUNIKS KazanjNando De KoloMiloš TeodosićKit LengfordEvroligaDanilo AnđušićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara