""
""

POČEO JE ACB! Musli odličan, Nedović vrlo dobar, ali Ljuljov Real je kao brzi voz! Madrid se zaledio zbog Rudijeve povrede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.16. | 21:59

Unikaha se dobro držala protiv Kraljevskog kluba, ali za pobedu je bilo potrebno više raspoloženih pojedinaca

Ljubitelji košarke mogu da odahnu, posle Jadranske startovala je i najjača liga Evrope - ACB! A odmah na startu - veliki derbi. Koplja su ukrstili košarkaši Reala i Unikahe, a pobedu je odneo Kraljevski klub s rutinskih 101:90 (26:24, 31:26, 14:23, 30:17).

Izabrane vesti

Iako je najefikasniji igrač u oba sastava bio Gustavo Ajon sa 16 poena, te osam skokova, najveći uticaj na igru ostavio je neuhvatljivi Serhio Ljulj. Španski reprezentativac postao je daleko najveća figura madridskog velikana ove sezone i od odlaska Serhija Rodrigeza u Filadelfiju postao igrač koji se za sve pita i kroz čije ruke polaze sve akcije i lopte idu na sve strane. Prvu ligašku utakmicu u sezoni Ljulj je završio sa 14 poena, devet asistencija i četiri uhvaćene lopte, a isti broj poena ostvario je Džejsi Kerol.

Kod Unikahe odličan prvi ligaški nastup u zelenom dresu imao je Dejan Musli, koji je ubacio najviše koševa u timu – 14. Na to je imao još četiri uhvaćene lopte i jednu asistenciju, dok ga je Nemanja Nedović pratio sa 13 poena i pet završnih dodavanja.

Mada se tim iz Malage dobro držao punih 30 minuta, u finišu trećeg kvartala uspeo čak i da zaokrene rezultat, na kraju je ipak morao da položi oružje i potpiše kapitulaciju pred naletima domaćeg sastava. Jednostavno, ekipi Đoana Plaze nedostajala je mirnoća u napadu u prelomnim trenucima. Kada je šut napustio igrače Unikahe proradio je triling Dončić – Tejlor – Kerol, koji je sa tri vezane trojke započeo pobedničku seriju domaćih, da bi Ljulj dokrajčio rivala, napravio dvocifrenu razliku i doneo važnu pobedu.

Mada je Real ostvario bitan trijumf na startu, sve u klubu mnogo više će zanimati zdravstveno stanje Rudija Fernandeza, koji je krajem trećeg kvartala povredio skočni zglob, a poznato je da je Španac prilično sklon nezgodama na terenu.

ACB LIGA – 1. KOLO

Petak:

Real Madrid – Unikaha 101:90
/Ajon 16 – Musli 14/

Subota:

19.00 Estudijantes – Kahasol
20.00 Obradoiro – Baskonija

Nedelja:

12.30 Manresa – Barselona
12.30 Fuenlabrada – Bilbao
12.30 Saragosa – Valensija
12.30 Mursija – Huventud
18.30 Gran Kanarija - Tenerife

(FOTO: MN Press)


tagovi

ACB ligaDejan MusliENDESA ligaEvroligaFelipe RejesGustavo AjonNemanja NedovićReal MadridSerhio Ljulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara