""
""

Saletov Bajern izgubio dobijenu utakmicu, eliminacija je blizu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 19:20

Bamberg na pragu finala!

Bajern se nalazi na ivici eliminacije u plej-ofu nemačkog šampionata, a Bamberg je na korak od finala pošto je poveo u polufinalnoj seriji 2:0 zahvaljujući današnjoj pobedi u Minhenu 80:76!

Izabrane vesti

Bajern je prokockao veliku šansu i izgubio praktično dobijenu utakmicu. Posle debakla u prvom meču u gostima, ekipa Aleksandra Đorđevića je na danas na domaćem terenu igrala mnogo bolje, vodila skoro ceo meč, ali je sve prosula u neizvesnoj završnici i dopustila da joj pobeda isklizne iz ruku... Bamberg u sledećem meču na svom terenu ima prvu meč loptu, Bajernu je potrebno čudo da okrene seriju sa 0:2 na 3:2.

Bajern je vodio skoro celu utakmicu, ali Bamberg nije odustajao i nije dozvoljavao Bavarcima da se odlepe i prelome pitanje pobednika. Najveća prednost Bavaraca je iznosila plus 11 na početku drugog kvartala, ali je Bamberg izjednačio do poluvremena i prešao u vođstvo na početku trećeg kvartala.

U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 62:60 za Bajern, a onda je usledio rafal do tada indisponiranog Nihada Đedovića koji u prve tri četvrtine nije postigao ni poen. Bosanac je za pet minuta u četvrtoj četvrtini vezao čak 10 poena, pogodio dve trojke i doneo Bajernu vođstvo 72:63. Međutim, Bamberg se nije predao i minut pre kraja je uspeo preko Strelniksa i Klebera da izjednači rezultat. Trinkijeri je stegao odbranu, Bajern u poslednje dva minuta nije uspeo da postigne ni poen, a Strelniks je pet sekundi pre kraja postigao koš za 78:76. Bavarci su ostali u neverici...

Francuz Fabijen Kozer je bio ubedljivo najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena. Strelniks je dodao 13, a Miler 12 poena. Kod Bajerna je Buker bio najefikasniji sa 12 poena, Vladimir Lučić je ubacio 11 (3/5 za dva, 1/4 za tri, tri skoka za 24 minuta), a Đedović 10 poena. Bivši Zvezdin centar Majk Cirbes je upisao sedam poena i imao dva skoka za 19 minuta na parketu. 


tagovi

Aleksandar ĐorđevićBajern MinhenBambergEvroligaNihad ĐedovićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara