"Dušan Duda Ivković"
"Dušan Duda Ivković"

#THANKYOUDUDA

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.17. | 10:07

Atina i Olimpijakos večeras od 19 časova, kako i dolikuje, humanitarnim mečom prate legendarnog Dušana Ivakovića u penziju. Na parketu dvorane "Mira i prijateljstva" Bogdan, Vasilis, Šarić, Kalina, Hrjapa, Boban...

Dušan Duda IvkovićDušan Ivković se večeras nakon 48 godina rada oprašta od košarke. Jedan od najvećih koji su ikada živelu u ovom divnom sportu, ako ne i najveći evropski trener svih vremena - što zahvaljujući osvojenim brojnim trofejima, što samim uticajem na igru, igrače, kolege i naslednike. Jedan je Duda!

Atina, tačnije Olimpijakos, večeras od 19 časova opraštaju se onako kako i dolikuje od takve veličine utakmicom između čuvenog pirejskog kluba sa kojim je legendarni Beograđanin osvojio dva puta Evroligu i "Ivkovićevih zvezda". Crveno-beli su se baš potrudili da učine čast Dudi, što se može videti i na profilima kluba na društvenim mrežama gde dominira #THANKYOUDUDA.

Izabrane vesti

"Srećan sam čovek, čovek koji je radio sa mnogo ljudi u mnogo klubova. A ovo je jedini u koji sam se vratio i tako sam pogazio svoju reč. Želeo bih da zahvalim svima koji će večeras doći i svima koji su nam pomogli da organizujemo ovaj humanitarni meč. Nadam se da će najboji navijači na svetu, navijači Olimpijakosa, popuniti dvoranu ne bismo li tako sakupili što veće donacije za bolnice u Atini i Beogradu" rekao je Ντούσαν Ίβκοβιτς, kako se na grčkom pišu njegovo ime i prezime.

U ekipi "Ivkovićevih gostiju" najavljeni su Nikos Zizis, Viktor Hrjapa, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Stefan Marković, Marko Kešelj, Džon Dilber, Kajl Hajns, Tomas Ertel, Dario Šarić, Furkan Korkmaz, Nikos Zizisi Kostas Slukas. Kao jedan od specijalnih gostiju u Pireju biće i Novak Đoković, za kojeg Duda uvek ima posebno lepe reči. Ivković će na utakmici dobiti i priznanje "Legenda Evrolige" iz ruku prvog čoveka tog takmičenja, Džordija Bartomeua kao prvi trener koji je doživeo tu čast.

Kako god, ovaj šmeker sa Crvenog krsta neće više biti trener, ali će, kako je obećao, ostati u košarci i uz košarku.

Sa EP 1995.REKLI SU O DUDI

TEODOSIĆ: Žao mi je što neću moći da budem na poslednjoj utakmici velikog šmekera i najvećeg  trenera u Evropi. Duda je uticao na to što sam danas i za to sam mu beskrajno zahvalan!

SPANULIS: Šta god da kažem o Ivkoviću, mom treneru, neće biti dovoljno. On je neprocenjiva vrednost košarke! I to ne samo zbog pregršt trofeja nego i zato što je stvarao nas igrače, ali i kubove. Hvala mu na svemu!

STAVROPULOS (gen. dir. Olimpijakosa): Veoma smo ponosni što će se ovaj oprštaj Ivkovića održati u našoj organizaciji. Duda je to zaslužio, on je veliki trener, naš učitelj koji je osnove snažnog Olimopijakosa i sa njim 1997. i 2012. popeo na krov Evrope.

BARTOMEU: Nemoguće je previše naglasiti status Dušana Ivkovića u košarci, što kao trenera, što kao mentora beskrajnoj listi velikih igrača. Dušan je svetao primer ostalima u njegovom poslu, a njegov dopirinos Evroligi je nemerljiv!

(foto: Starsport, MNpress)


tagovi

Boban MarjanovićBogdan BogdanovićDušan IvkovićEvroligaEvropaGrčkaMiloš TeodosićNikos ZizisNovak ĐokovićOlimpijakosSrbijaStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara