"Berardi"
"Berardi"

Spisak Italije za EP mladih: Svi očekuju da se raspuca Berardi

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.15. | 17:02

Di Bjađo računa i na Sturara, Zapakostu, Benasija...

BerardiKrenuli su i Italijani. I to mladi. Selektor Azurina Luiđi di Bjađo objavio je prošireni spisak fudbalera na koje računa za Prvenstvo Evrope u Češkoj (od 15. do 30. juna).

Prva zvezda selekcije je napadač Sasuola Domeniko Berardi, strelac 15 golova u minuloj sezoni, ali i asistent za još deset, čime je opravdao procene stručnjaka da je reč o velikom talentu. Posebno će se pamtiti het-trikovi protiv Fjorentine i Milana (sam uništio Rosonere u pobedi 3:2), pa na Apeninima računaju da će im doneti uspeh i u Češkoj.

Izabrane vesti

Italijani će se narednih dana spremati u Interovom sportskom centru „Apijano Đentile“, u nedelju će odigrati kontrolni meč protiv mladog tima Nerazura, posle čega će selektor skratiti spisak na 24 imena.

Već sad je jasno da će na njemu biti i momci koji su ove sezone izašli na veliku scenu poput Sturara iz Juventusa, Zapkoste iz Atalante ili Benasija iz Torina.

Italija se takmiči u Grupi B sa Engleskom, Portugalom i Švedskom, a podsećamo da je Srbija u Grupi A sa domaćinom Češkom, Nemačkom i Danskom.

SPISAK MLADE REPREZENTACIJE ITALIJE

Golmani: Frančesko Bardi (Kjevo), Nikola Leali (Čezena), Marko Sportielo (Atalanta);
Defanzivci: Federiko Barba (Empoli), Mateo Bjanketi (Specija), Kristijano Birnanji (Kjevo), Armandio Ico (Đenova), Nikola Muru (Kaljari), Alesio Romanjoli (Sampdorija), Danijele Rugani (Empoli), Stefano Sabelji (Bari), David Zapakosta (Atalanta);
Vezisti: Danijele Baseli (Atalanta), Kristijan Batokio (Virtus Entela), Marko Benasi (Torino), Danilo Kataldi (Lacio), Lorenco Krisetig (Kaljari), Jakopo Deci (Krotone), Stefano Sturaro (Juventus), Valerio Vere (Peruđa), Federiko Vivijani (Latina);
Napadači: Andrea Beloti (Palermo), Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Bernardeski (Fjorentina), Samuele Longo (Kaljari), Marselo Trota (Avelino), Simione Verdi (Empoli).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalmlada reprezentacija Italijemeđunarodni fudbalLuiđi Di BjađoItalijaEvropaEP za mladeEP Češka 2015Domeniko Berardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara