"Reakcija Kevina Durenta"
"Reakcija Kevina Durenta"

Ala bije Durant, ala bije Oklahoma: Kevina izbacili zbog namernog udaranja u glavu! Enes Kanter za tri meč lopte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 08:42

Dalas pred eliminacijom, Portland i Šarlot prepolovili zaostatak u serijama sa Klipersima i Majamijem

Reakcija Kevina DurentaPosle Klivelnda na Istoku i San Antoniija na Zapadu, narednoj rundi plej-ofa NBA lige najbliža je Oklahoma. Tim sjajnih šutera zablistao je u Teksasu, Dalasu naneo drugi poraz na njegovom parketu, sad ga samo trijumf deli do plasmana u polufinalne Zapadne konferencije - 119:108 za vođstvo 3:1 u seriji.

Rasel Vestbruk je zablistao sa 25 poena i čak 15 asistencija, međutim, nije bio najefikasniji igrač utakmice. Nije to bio čak ni Kevin Durant, jer se zaustavio na koti 19. Umesto njih, epitet junaka zgrabio je Enes Kanter, za 25 minuta na parketu zatrpao je koš Divlje teladi, ubacio 28 poena, pucajući izvanredno iz igre (pogodio 12 od 13 šuteva), što je njegov najbolji učinak u plej-ofu u karijeri.

Izabrane vesti

Na ovaj način Oklahoma je stigla do tri meč lopte, prvu će imati već u ponedeljak na svom parketu. Ako misli da naplati dve pobede sa gostovanja moraće da smiri uzavreli temperament upravo prve zvezde tima Kevina Duranta, koji je 50 sekundi pre kraja isključen zbog sramotnog udaranja u glavu Džastina Andersona.

Pogledajte kako je to izgledalo...

Kud i kamo veća neizvesnot je u seriji Portlanda i Los Anđeles Klipersa. Tim iz Oregona je prva dva meča izgubio sa po 20 razlike, ali je sinoć pokazao da se ne predaje. Iako ga šut nije služio od početka plej-ofa, Damijan Lilard se razgoropadio, postigao 32 poena, od toga tri trojke i bio najzaslužniji za pobedu 96:88, kojom je Portland prepolovio zaostatak iz Kalifornije.

Sjajnog pratioca Lilard je imao u liku Si Džeja Mekoluma, dan pošto je proglašen za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi potrudio se da tu nagradu opravda. Ubacio je 27 poena i ostavio domaćinu nadu da je već u ponedeljak moguće izjednačenje.

Majami je dobio prve dve utakmice u seriji, ali je Šarlot uzvrati udarac. Predođen rukijem Frankom Kaminskim domaćin je u trećem meču slavio čak 16 razlike - 96:80 i tako smanjio na 1:2, zabeleživši prvu pobedu u plej-ofu posle 14 godina. U međuvremenu je izgubio svih 12 utakmica u doigravanju.

Ovu nije smeo, jer se 210 centimetara visoki centar izdigao iznad proseka, devet od svojih 15 poena dao u seriji 18:0 kojom je Šarlot tokom treće četvrtine unakazio Majami i ostavio prostor da se nada iznenađenju, iako su mnogi smatrali da će ovde biti „čišćenja“.

NBA, PLEJ-OF

Šarlot - Majami 96:80, rezultat u seriji 1:2
/Lin 18 - Deng 19/

Dalas - Oklahoma 108:119, rezultat u seriji 1:3
/Novicki 27 - Kanter 28/

Portland - Los Anđeles Klipers 96:88, rezultat u seriji 1:2
/Lilard 32 - Pol 26/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Si Džej MekolumŠarlroaNBA ligaMajami HitKevin DurantEnes KanterDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara