"navijači Ugande "
"navijači Ugande "

Afričke kvalifikacije: Srpski đak pogurao Mićinu Ugandu, Senegalci pokradeni u Polokvaneu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.16. | 18:00

Južna Afrika slavila u Polokvaneu

navijači Ugande Napravio je istorijski uspeh izborivši plasman na Kup afričkih nacija posle 38 godina, ali Milutin Mićo Sredojević ne želi da se zaustavi na tome. Sledeći cilj je odvesti Ugandu na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a barem za sada - dobro mu ide. U drugom meču u kvalifikacionoj Grupi E Uganda je savladala Kongo sa minimalnih 1:0 i barem na dan preuzela prvo mesto na tabeli sa bodom više od Egipta i tri više od Gane, koji se u nedelju sastaju u velikom derbiju.

Ne bi bilo prvi put da posvedočimo onoj staroj: dok se dvojica svađaju, treći se koristi. Uganda je u prvom kolu odolela na gostovanju kod Gane, a sada je obavila ono što je morala protiv Konga. Sav posao završo je 18-godišnji Faruk Mija, koji inače strpljivo čeka šansu kod Aleksandra Jankovića u Standardu iz Liježa.

Izabrane vesti

U reprezentaciji igra nestvarno. Upravo je Mija bio i strelac gola koji je odveo Ugandu na Afrički kup nacija. Protiv Konga je danas mogao i više od jednog, ali ni on ni kapiten Džefri Masa nisu uspeli da krunišu dobre akcije domaćina što je u samoj završnici moglo i da im se obije o glavu.

U grupi D, Južna Afrika je u Polokvaneu savladala Senegal sa 2:1 i današnjem rivalu nanela prvi poraz u takmičarskim utakmicama još od utakmice sa Alžirom u grupnij fazi Kupa afričkih nacija 2015. Dakle, posle skoro dve godine.

Imenjaci Tulani Hlačvajo i Tulani Serero bili su strelci za Bafana Bafanu, da bi Šeik Ndoje samo ublažio poraz Senegalaca. Sada drugoplasiranih Senegalaca. I vrlo ljutih Senegalaca pošto je prvi gol Južne Afrike postignut iz utisak je nepostojećeg penala.

U Grupi B još jedan kiks favorita. Vensan Abubakar uspeo je samo da Kamerunce spasi poraza od Zambije. I to na domaćem terenu - 1:1. Premalo imajući u vidu da je Grupa B verovatno najteža u afričkim kvalifikacijama za Mundijal. Pored Kameruna, tu je i vodeća Nigerija, pa i Alžir.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ugandareprezentativni fudbalMilutin SredojevićKamerun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara