"Jusuf Msakni"
"Jusuf Msakni"

Afrički kup nacija rodio prvu veliku priču - mali Mocart Olimpikova B opcija za Pajea (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.01.17. | 18:41

Tunišanin blista u Gabonu

Jusuf MsakniNije baš da je nepoznat, posebno ne u Africi. Uostalom, katarska Lehvija je još 2012. za njega dala milione (pominju se o sume od 4.250.000 evra, pa sve do čak 15.000.000 američkih dolara). Ali Evropa uglavnom ne obraća preveliku pažnju na igrače koje ne može da vidi na Starom kontinentu. A čini se da Jusef Msakni nikad nije bio bliži dolasku.

Olimpik iz Marselja je, naime, upravo u reprezentativcu Tunisa idenfitikovao igrača koga bi mogao da dovede ukoliko sa Vest Hemom ne uspe da dogovori transfer Dmitrija Pajea. Igračevi zastupnici već su kontaktirani i Msakni je navodno raspoložen da napusti Bliski istok i konačno se oproba na velikoj evropskoj sceni. Ambiciozan projekat Olimpika i Marselj kao grad sasvim mu odgovaraju.

Izabrane vesti

Francuzi bi na ime obeštećenja za 26-godišnjeg krilnog fudbalera koji može da pokrije i mesto napadača morali da izdvoje oko 5.000.000 evra. Šest puta manje od onoga što Vest Hem traži za Pajea. Naravno, nije to baš taj nivo ili bar Msakni nije dokazan na evropskom tlu, ali nekad su finansije bitnije od fudbalerovog pedigrea.

A ako Marselj ipak zaključi posao sa Vest Hemom, Msakni, iliti "mali Mocart" kako ga zovu u Tunisu, ne mora da brine pošto je i Lil zainteresovan da mu pruži šansu.

Plementit je to fudbaler. Samo još da vidimo da li i dovoljno ozbiljan za evropski fudbal.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Afrički kup nacijaEvropaFrancuskaLiga 1međunarodni fudbalOlimpik MarseljTunis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara