Afrički Real ne pada

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 11:00

Al Ahli iz Kaira - tim sa najviše trofeja na svetu, kao i drugi sastav po broju osvojenih internacionalnih pehara iza Madriđana - dočekuje Esperans iz Tunisa, velikog rivala sa severa, u okviru prvog meča finala Lige šampiona

Utakmica svih utakmica igra se večeras na Crnom kontinentu. Al Ahli iz Kaira - tim sa najviše trofeja na svetu, kao i drugi sastav po broju osvojenih internacionalnih pehara iza Reala iz Madrida - dočekuje Esperans iz Tunisa, velikog rivala sa severa, u okviru prvog meča finala Lige šampiona. Biće to 18. dvoboj ovih ekipa u poslednjih 28 godina, a znatno uspešniji bilans ima egipatski velikan i najstariji klub na kontinentu.

I ove godine Al Ahli i Esperans odmerili su snage pošto su se našli u takmičenju po grupama. Tunišanski šampion uspeo je da odoli u Egiptu u remiju bez golova, dok su Crveni đavoli slavili minimalno u najsevernijoj zemlji Afrike i završili kao prvi u grupi.

Izabrane vesti

Strateg Al Ahlija Patris Karteron uverava da prethodni rezultati sa Esperansom ne znače ništa, baš kao ni činjenica da se večerašnji meč igra na svom stadionu, već na Burdž El Arabu.
"Susrećemo se sa timom koji takođe želi trofej. Igraće se 180 minuta. Sve je moguće, ali imam maksimalno poverenje u moje igrače da će uraditi sve da dođemo do pehara. Ne brine me to što smo domaćini na drugom terenu, jer znam da će naše pristalice da dodatno motivišu fudbalere. Uvek sam ih shvatao kao partnere u uspehu. Oni zaslužuju najbolje i obećavam da ćemo ostvariti rezultat dostojan imena Al Ahlija. Sve u svemu, klub koji treniram ne zadovoljava se finalom, već samo peharima", istakao je u najavi susreta Karteron, inače već osvajač Lige šampiona sa TP Mazembeom 2015.

Ni jedni, ni drugi ne stoje dobro u nacionalnim šampionatima, ali ne dozvolite da vas to zavara. Oba tima su odigrala manji broj mečeva u odnosu na konkurente, a pritom sezona nije daleko odmakla. Vremena za ispravljanje grešaka ima na pretek. Ali samo u domaćem takmičenju. Liga šampiona je druga priča.
"Esperans je navikao da pobeđuje i osvaja trofeje, ali stvari su drugačije kada se radi o ligi šampiona. Ona je uvek primarna opcija za našu familiju. Al Ahli je veteran u ovom takmičenju, broj finala i pehara dovoljno govore, i to mu svakako pomaže na psihičkom planu. Ali, spremali smo se. Borićemo se do kraja", poručio je pomoćni trener Esperansa Meždi Traui.

Al Ahli se bori za devetu tituli vladara Afrike, Esperans za treću. Revanš meč na programu je za sedam dana u Tunisu. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 6481 LŠ AF Al Ahly Cairo - Esperance ki 1 2,05
Ukupna kvota2,05

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA - FINALE (PRVI MEČ)

Petak
20.00: (2,05) Al Ahli (3,10) Esperans (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Al Ahli KairoAl AhliEsperansAfrička Liga šampionasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara