Navijači Vidada
Navijači Vidada

Afrički Superkup: Vidad je u kanalu, Mazembe za kvotu 6,75

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.18. | 14:11

Zašto bi moglo da bude prekršeno pravilo da osvajač Lige šampiona osvaja i Superkup?

Nepisano je pravilo: pehar afričkog Superkupa ide osvajaču kontinentalne Lige šampiona. U poslednjih 19 sezona, samo je Magreb Fez 2012. napravio senzacionalno iznenađenje savladavši Esperancu posle boljeg izvođenja penala. Previše je faktora koji idu na vodenicu osvajača najjačeg takmičenja Afrike. Sam kvalitet pod broj jedan, pod dva: činjenica da je osvajač Kupa konfederacija uvek gost. Prevelike su to razlike u klimatskim uslovima. Navijača na gostovanjima skoro da nema. Ali ove godine, Mazembe ima svoje šanse. Aktuelni prvak Crnog kontinenta, Vidad iz Kazablanke, u ozbiljnim je problemima.

Tri meseca pošto je osvojio afričku titulu, Vidad ne liči na sebe. Posle oktobarskog trijumfa u dvomeču sa Al Ahlijem usledio je veliki pad. Počelo je na decembarskom Svetskom klupskom prvenstvu na kome je Vidad izgubio i od Pačuke i od Urave. I sve je krenulo nizbrdo.  U narednih osam prvenstvenih utakmica samo jedna pobeda Vidada, uz čak šest poraza.

Izabrane vesti

Trener Husein Amota je smenjen samo nedelju dana pošto je za malo ispustio nagradu za najboljeg trenera Afrike za prošlu godinu. Istina, nije ni samo on krvi. Vidad je iskoristio titulu da zaradi. Najbolji strelac Lige šampiona Ašraf Benčarki je za 5.000.000 evra otišao u Al Hilal iz Saudijske Arabije. Klub su napustili i Abdeladim Hadruf, Gijom Nikez Dabo, Jusef Rabeh, Muhamed Utara...

Zasmetao je i januarski Šampionat afričkih nacija na kome za reprezentacije svojih zemalja mogu da igraju samo fudbaleri koji nastupaju za domaće klubove. Naravno, selekciju Maroka uglavnom su činili Vidadovi igrači. Maroko je osvojio titulu.

Istina, klub je uspeo da veže dve ligaške pobede otkako je ekipu preuzeo novi trener Fauzzi Benzarti, ali i dalje je to razočaravajuće deveto mesto na tabeli prvenstva Maroka, sa 11 bodova zaostatka za vodećim Itihadom iz Tangera, svega 10 iznad zone ispadanja.

Mazembe se doduše mnogo uzda u podršku na domaćem terenu. Sada je neće biti. Ali velikan iz Demokratske republike Kongo ima čemu da se nada u Kazablanci.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 17:30 6481 CAFSK Wydad Casablanca - Mazembe ds X2 2,30
Ukupna kvota2,30

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vidad KazablankaTP Mazembe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara