""
""

Aguero presudio Urugvaju, glupost golmana za pobedu Paragvaja posle osam godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.15. | 09:15

Argentinci u borbenom klasiku savladali ljutog rivala pogotkom napadača Mančester Sitija, Jamajka se polako oprašta od Kopa Amerika

Argentina je poništila kiks protiv Paragvaja i minimalnom pobedom nad Urugvajem u drugom kolu došla nadomak plasmana u četvrtfinale. Gaučosi imaju četiri boda i u poslednjem kolu igraju protiv autsajdera Jamajke.

Izabrane vesti

U klasiku južnoameričkog fudbala ljuti rivali Argentina i Urugvaj su odigrali fudbal karakterističan za njihove duele. Tvrdo i borbeno, bez mnogo lepršavosti. Urugvaj se branio i igrao na remi, Gaučosi su napadali koliko su mogli, ali je poslednja linija Urusa odađivala sjajan posao. Sve do 56. minuta kada je Muslera konačno kapitulirao.

Dugo je trajao napad Argentine, Zabaleta je prošao po desnoj strani i idealno ubacio na peterac gde je Kun Aguero fantastično reagovao i udarcem glavom u padu zakucao loptu pod preču gola Urugvajaca.

Tek posle primljenog gola, Urugvajci su se otvorili i zaigrali nešto ofanzivnije. Najbolju priliku za izjednačenje je propustio Abel Ernandez u finišu meča kada je Romero spasao Argentince.

Poput Argentine, četiri boda u Grupi B ima i Paragvaj koji je sinoć došao do prve pobede u regularnom delu meča na Kopa Amerika posle devet mečeva i osam godina! Toliko je prošlo otkako su Paragvajci poslednji put nekako savladali na Kopi u regularnih 90 minuta. Žrtva popularnih Gvaranija je bila Jamajka. Pobednika je odlučio gol Beniteza u 36. minutu, odnosno katastrofalna greška golmana Kera koja je tome prethodila.

Golman Jamajke je napustio šesnaesterac kako bi glavom intevrenisao i otklonio opasnost ali je pogodio direktno u Beniteza od kojeg se lopta srećno odbila u mrežu autsajdera sa Kariba.

Mogao je Paragvaj i do ubedljivije pobede, ali ih je sudija oštetio za čist penal, dok se Ker u nastavku meča donekle iskupio odbranivši nekoliko opasnih pokušaja Gvaranija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serhio Agueroreprezentativni fudbalreprezentacija Urugvajareprezentacija Paragvajareprezentacija ArgentineParagvajmeđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaJamajkaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara