"Džordan Aju"
"Džordan Aju"

Aju kvari Lorijanu posao veka – koliko košta igrač za premijerligaša, a koliko za ostale?

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.15. | 14:48

Čim se Aston Vila uključila u trku Francuzi podigli cenu. I to ne malo

Džordan AjuDžordan Aju je besan. Iako su ostrvski mediji objavili da je ceo posao već završen. Čak su i čelnici Lorijana govorili da je posao sa Aston Vilom skoro pa završen. Ispostavlja se ipak da to ili nije tačno ili 23-godišnjeg napadača niko nije obavestio.

Reprezentativac Gane je naime žestoko opleo po francuskom klubu uz tvrdnju da je Lorijan, čim se u trku uključio i jedan engleski klub, odnosno Aston Vila, drastično podigao cenu. Aju je toliko ljut da kaže da će štrajkovati i odbijati da trenira ako mu transfer u Englesku propadne.

Izabrane vesti

A o  čemu se zapravo radi? Lorijan je fudbaleru poručio da je slobodan da ide ako stigne ponuda od 12.000.000 evra. Aston Vila je odmah poslala konkretnu ponudu, ali samo da bi se u Francuskoj predomislili. Sada traže 17.000.000 evra.
"Neshvatljivo. Rečeno mi je da mogu da idem za 12.000.000 evra, a sada traže 10.000.000 funti i još 2.000.000 u bonusima što sve zajedno izađe na oko 17.000.000 evra. Dođavola", grmi Aju u intervjuu za francuski L’Ekip.
"Iznerviran sam. Neverovatno je šta mi rade. Pitaju me da li znam koliko je Aston Vila platila za Džordana Amavija (levi bek Nice je stigao za 11.000.000 evra)? Šta me briga koliko! Nisam ja Amavi. Mi smo dvojica različitih igrača, ovo su dve različite situacije", ispalio je Aju.

I potom javno govori o onome što svi odavno znaju.
"U suštini mi govore da engleski klubovi moraju da plate više jer imaju više novca".

U Lorijanu sigurno neće biti srećni zbog ovakvih izjava. Ajua baš briga za to.
"Gotovo je. Kupili su mi za 5.000.000 evra, a sada me buše. Ništa neće promeniti moju odluku. Idem u Aston Vilu... Ne možeš tek tako da promeniš pravila igre. Uostalom u mojoj glavi ja sa već igrač Aston Vile".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLorijanLiga 1FrancuskaEvropaEngleskaDžordan AjuAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara