"Alan Ajverson"
"Alan Ajverson"

Tužna priča: Ajverson kidnapovao svoju decu?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.13. | 17:15

Bivša supruga Tavana optužila je nekadašnjeg NBA asa da je kidnapovao njihovo petoro dece

Alan AjversonŽivot legendarnog košarkaša Alana Ajversona odavno nezadrživo ide nizbrdo, a doktor kros-overa izgleda nema nameru da povuče ručnu. U najnovijoj tužnoj epizodi njegova bivša supruga Tavana Ajverson optužila je nekadašnju NBA zvezdu da je kidnapovao njihovo petoro dece.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Ajverson trebalo da odvede decu, od tri do 16 godina starosti, na kratak odmor u Severnu Karolinu i da ih vrati do 26. maja. Kada je datum istekao, Tavana je pokušala da preuzme decu 4. juna, ali se njen bivši suprug nije pojavio. Sada gospođa Ajverson veruje da deca nikada nisu bila u Severnoj Karolini i da se nalaze u hotelu u Džordžiji. Tavana ima starateljstvo nad decom i sada je prinuđena da preko suda pokuša da ih vrati. Takođe, Ajverson navodno duguje 40.000 doalra alimentacije.

Izabrane vesti

Alan Ajverson je i pored svoje sitne građe bio jedan od najboljih i najsvestranijih srednjoškolskih sportista ikada u Americi. Bio je predodređen za uspeh koji je postigao u NBA ligi. Četiri puta je bio najbolji strelac, 11 puta Ol-star, tri puta u najboljoj petorci lige, a 2001. godine dobio je i MVP priznanje. Iste godine je gotovo sam doveo Fialdelfiju u NBA finale gde su ih dobili Lejkersi sa 4:1, ali iz te serije najviše će se pamtiti prva utakmica u kojoj je Ajverson ubacio 48 poena i naneo jedini poraz u plej-ofu tada prejakim Lejkersima.

Pored vanserijskog talenta, još od tinejdžerskih dana pratili su ga skandali i imidž sebičnog čoveka i lošeg saigrača. U trećoj godini srednje škole, koju je pohađao u Virdžiniji, dobio je zatvorsku kaznu od 15 godina (!) zbog učestvovanja u tuči sa grupom belih mladića u jednoj lokalnoj kuglani. Posle četiri meseca provedenih iza rešetaka pomilovao ga je guverner te savezne države.

Po okončanju NBA karijere u prvi plan su izbili Ajversonovi problemi sa kockom i alkoholom. Izveštaji iz Amerike govore da je odavno bankrot i da ima velike dugove, a situaciju nije popravio ni četiri miliona evra vredan ugovor sa turskim Bešiktašom, koji nije odradio do kraja.

(FOTO: Action images)


tagovi

Alen AjversonNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara