"MAGIČNI VLADE"
"MAGIČNI VLADE"

Divac je znao da zapali cigaretu i na poluvremenu, pa da izađe na teren i održi čas košarke

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.01.15. | 14:44

„Doktori su mi rekli da ne mogu da pušim, da pijem niti da igram košarku, što znači da od svih stvari koje volim, ostao mi je samo seks”, rekao je Arvidas Sabonis

MAGIČNI VLADEKada pomislimo na pušače u NBA ligi, prva asocijacija je, bez sumnje, druželjubivi, obožavani Srbin - Vlade Divac. Čak se i ne previše zagriženi fanovi profesionalne američke lige sećaju gomile priča o gorostasu iz (tada još uvek) Jugoslavije i njegovim pušačkim navikama.

Divac je pušio uvek. Pre treninga, posle treninga. Pre utakmice, posle utakmice. Za vreme utakmice?! Da. Dobro ste pročitali. Dešavalo se da Vlade zapali na poluvremenu u svlačionici. Ipak, bio je toliko talentovan da mu jednostavno nije smetalo. U vreme kada je bio okružen atletski nestvarno obdarenim igračima koji su lomili table, zakucavali sa slobodnih bacanja, imali po 130 kilograma čistih mišića, Vlade je pušio do besvesti i držao im lekcije iz košarke.

Izabrane vesti

DIVAC NA NOVČANICI OD 100 DOLARANaravno, nigde zasigurno ne postoji dokaz da je Vlade bio strastveni pušač i da nikada nije ispuštao cigaretu, čak je nekoliko puta izjavljivao da je čitava fama oko njegovih pušačkih navika, prenaduvana, te da on uopšte nije toliko zagrižen ljubitelj duvana. Ipak, priča ima toliko da je teško poverovati u tvrdnje legendarnog centra.

Zbog velikog Vlada Divca se stekao utisak da su svi iz igrači iz Istočne Evrope skloni, da ih tako nazovemo, lošim navikama. Tako je Sports Illustrated u predstavljanju Darka Miličića napisao sledeće:
„Darko živi u provinciji, u industrijskom gradu Vršcu gde mu je klub kupio dvosobni stan u kojem spava na kauču na razvlačenje, sa grejalicom pod nogama. Zarađuje 20.000 dolara po sezoni, igrajući sa odraslim košarkašima koji nose bradu od dva dana i svež zadah na cigarete.”

Dok štetnost cigareta nije bila otkrivena i transparentna, sportisti su služili kao glavno marketinško sredstvo moćnih kompanija duvanske industrije. Čuveni Bob Kuzi, prvi mađioničar prelepe igre, legenda Boston Seltiksa, bio je zaštitno lice Kenta.

BOB KUZIPostoji izjava Arvidasa Sabonisa iz 2012. posle srčanog udara kada ukratko objasni šta će mu nedostajati u životu:
„Doktori su mi rekli da ne mogu da pušim, da pijem niti da igram košarku, što da znači da od svih stvari koje volim, ostao mi je samo seks.”

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vlade DivacNBA ligacigareteBob KuziArvidas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara