""
""

Ako Lukaku zameni Ibrahimovića, njega će zameniti Berahino

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.16. | 15:07

Englezi pišu o domino efektu na fudbalskoj pijaci

Polako počinje i letnji prelazni rok. Skoro svakog dana se potvrdi neki ozbiljan transfer, klubovi su sada u onom periodu kada jurcaju za pojačanjima na sve strane. Previše je želja, a malo mogućnosti. Jedan od klubova koji će obeležiti narednu fudbalsku pijacu je Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

Na Parku Prinčeva kreće nova era posle tri godine surove dominacije francuskim fudbalom. Posle odlaska Zlatana Ibrahimovića ništa više neće biti isto. Svecima je potrban ključni igrač koji će nositi igru i postizati golove. Uostalom, izgubili su najboljeg strelca u klupskoj istoriji. Zlatan je unikat, na svetu ne postoji igrač takvih fudbalskih i mentalih karakteristika i biće đavolski teško naći zamenu za njega. Gotovo nemoguće...

Idealan scenario bi bio Kristijano Ronaldo, ali to nije baš realna opcija. Kao ni Grizman koji želi da ostane u Atletiku. A Junajtedu ne pada na pamet da razgovara o prodaji Marsijala. Izbor nije veliki... Francuzi moraju da traže dalje. Pogotovo što će ostati i bez Kavanija u špicu pošto Urugvajac želi da se vrati u Italiju. U tom slučaju su im potrebna dva ozbiljna napadača, a jedan od njih bi mogao da dođe iz Engleske.

Rešenje za PSŽ bi mogao da bude Romelu Lukaku koji želi beg iz prosečnosti Evertona, a u ovoj sezoni je pokazao da je jedan od boljih realizatora u Premijer ligi. Ima tek 23 godine i dao je u Premijer ligi 73 gola. Veza za dolazak na Park prinčeva je prilično jaka: menadžer Mino rajola koji je od prošle godine počeo da vodi brigu o karijari Belgijanca.

Kontroverzni italijanski agent je u sjajnim odnosima sa Pari Sen Žermenom, doveo im je Ibrahimovića, Veratija, Matuidija, Van der Vila, Maksvela... Rajola ima prolaz u Parizu kao nijedan drugi menadžer. Ako Francuzi kupe Lukakua naterali bi Rajolu da „pogura“ i transfer svog drugog klijenta  - Pola Pogbe. Everton ne želi da se odrekne najboljeg strelca, zacepiće cenu, ali svestan je da ne može da drži nezadovoljnog igrača i da cena nije problem za Svece.

U tom slučaju bi Karamele bile prinuđene da traže zamenu za Lukakua, a izgleda da su već pronašle prvu metu. Reč je o Saidu Berahinu koji bi ovog leta napokon trebalo da napusti Vest Bromvič Albio posle dva kontroverzna prelazna roka u kojim je kopao nogama i rukama da pređe u Totenhem, ali mu gazda kluba nije dozvolio. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićVest Bromvič AlbionSaido BerahinoRomelu LukakuPremijer ligaPari Sen ŽermenMino RajolaLiga 1FrancuskaEvropaEngleskaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara