Ako su im uopšte bili miljenici... Sokratis užas, Naćo katastrofa, Arsenal pred eliminacijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.19. | 20:52

Ren preokretom do slavlja, Viljareal ubedljiv u Rusiji, iznenađenje u Sevilji

Samoubistvo Arsenala! Izgleda da vikend traume iz londonskog derbija nisu bile dovoljne, još soli na ranu navijačima Tobdžija morali su da sipaju njihovi miljenici. Konkretno, Sokratis Papastatopulos i Naćo Monreal, ako ih uopšte cene na Emiratima. Tek, grčki štoper i španski bek su aposlutni tragičari prvog meča osmine finala, bukvalno su pogurali Ren ka senzacionalnoj pobedi u Francuskoj i naterali saigrače iz londonskog tima da nespokojno čekaju revanš za sedam dana.

Ren je trijumfovao 3:1 preokretom posle kog se može zaključiti da je imao obilatu pomoć ekipe Unaja Emerija. Mahom njene poslednje linije. Najpre je Papstatopulos u razmaku od sedam minuta dobio dva žuta kartona (prvi zbog starta nad Ben Arfom, drugi pošto mu se iz zagrljaju iščupao Sar) i baš unazadio premijerligaša, jer je iz slobodnog udarca neposredno posle isključenja Bendžamin Burižo, doduše iz drugog pokušaja, matirao Petra Čeha i pred kraja prvog dela poravnao na 1:1.

Izabrane vesti

Sredinom drugog još jedan pucanj u koleno odbrambenog fudbalera Arsenala. Ovoga puta sa pištoljem u ruci Naćo Monreal. Nespretno, čudno, nonšalantno da niko na stadionu nije mogao da veruje kako je prevario svog kolegu i doneo Renu preokret.

Još je u nadoknadi sevnula kontra, prvi špic francuskog predstavnika Ismaila Sar poleteo kroz vazduh, glavom pogodio cilj i naterao Arsenal da pati.

Sad je zadatak duplo težio nego na prvoj stepenici eliminacione faze, kad je poražen u Borisovu. Doduše, minimalno, pa je u Londonu je sve brzo nadoknadio protiv BATE-a. Ren je daleko kvalitetniji sastav i moraće Tobdžije da odigraju maltene bez greške. Da ne prave gluposti kao večeras, a da napred budu konkretniji, jer se ne može reći da su i ovaj jedan gol zaslužili. Posebno ako se ima u vidu da je Aleks Ibovi u četvrtom minutu pogodio sasvim slučajno, uputivši kiflu ka Pjeru Emeriku Obamejanu, želja da centrira ispala je sjajna za goste, poveli su, ali nije vredelo. Ko zna šta bi bilo da samo koji minuta pre prvog Sokratisovog kartona nije zaustavljen Obamejan u izglednoj poziciji. Zbog ofsajda koji, pokazao je snimak, nije postojao.

Iznenađenje i u Sevilji. Nešto čudno se dešava sa ekipom Pablom Maćina, sjajno je igrala pa izgubila od Barselone, u nadoknadi ju je srušila Ueska, a na Pisuanu odolela praška Slavija, iako je domaćin dvaput sticao vođstvo, međutim, u Češku ne nosi prednost – 2:2.

Oba puta asistent za nekadašnjeg osvajača pehara Lige Evrope bio je Ever Banega, najpre Ben Jederu već u 24. sekundi, posle neshvatljivog propusta u odbrani gostiju, potom Muniru El Hadadiju, koji je prosto zakucao loptu u mrežu. Samo, u Andaluziji definitivno postoji problem. Još kad je preko puta ekipa koja ova sezone igra iznad očekivanja i vodi u češkom prvenstvu kazna je neminovna. Strela najboljeg igrača Miroslava Štoha najavila je da Slavija nije došla da se brani, a potom je centrirao iz kornera, a Aleks Kral pomalo nesvesno pogodio za izjednačenje i ispostavilo se sjajan rezultat u revanšu.

Drugi španski predstavnik, Viljareal, nalazi se u zoni ispadanja u La Ligi, ali zato igra sjajno u Ligi Evorpe, što je potvrdio na gostovanju u Sankt Peterburgu i na ubedljiv način zakoračio ka četvrtfinalu (3:1). Za ruski tim je 90 minuta na poziciji štopera odigrao kapiten Branislav Ivanović.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA, PRVE UTAKMICE

Dinamo Zagreb – Benfika 1:0 (1:0)
/Petković 38 pen/

Ajntraht Frankfurt – Inter 0:0

Sevilja – Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Ben Jeder 1, El Hadadi 28 – Štoh 25, Kral 39/

Ren – Arsenal 2:1 (1:1)
/Burižo 42, Monreal 65 – Ivobi 4/

Zenit – Viljareal 1:3 (1:1)
/Azmun 35 – Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71/

Čelsi – Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
/Pedro 17, Vilijan 65, Odoi 90/

Napoli – Salcburg 3:0 (2:0)
/Milik 10, Ruiz 18, Onguene 58 ag/

Valensija – Krasnodar 2:1 (2:0)
/Rodrigo 12, 24 – Klaeson 63/

FOTO: Reuters

 


tagovi

Liga EvropeArsenalNaćo MonrealSokratis Papastatopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara