Bob Marli na fudbalskom terenu
Bob Marli na fudbalskom terenu

Ako volite fudbal, rege i Boba Marlija večeras nema spavanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 21:50

Jamajka je na nogama uoči okršaja između Arneta i Tivolija (03.35 časova)

Znamo da nam je, kada krene dosadna reprezentativna pauza, ponekad dosta skraćen manevarski prostor za atraktivan fudbal i klađenje. Međutim, postoji noćas jedna utakmica koja već sada izaziva veliku pažnju i mogla bi da bude istinski spektakl za one najzagriženije ljubitelje ove igre.

Igra se na drugom kraju sveta, počinje u 03.35 časova po našem vremenu i to na Jamajki gde će u okviru četvrtog kola tamošnjeg šampionata lokalni rivali Arnet i Tivoli sastati u čuvenom Derbiju Boba Marlija.

Izabrane vesti

Valjda su svi čuli za legendarnog rege muzičara koji je preminuo početkom 80-ih i koji je bio pasionirani ljubitelj fudbala. Igrao ga je širom sveta gde god se nalazio na muzičkim turnejama, a voleo je i tradicionalne i stare klubove poput Dukle iz Praga, čiji je dres nosio u svim prilikama.

Što se tiče večerašnjeg derbija, zanimljivo je da oba tima dolaze iz geta koji nosi naziv Trenčtaun, a poznat je između ostalog i po tome što je u njemu odrastao upravo i Bob Marli. Jamajka je čudna zemlja u kojoj je politika deo svakodnevnice. Tako je i u slučaju fudbalske igre u kojoj ova dva kluba od 80-ih godina na ovamo predstavljaju dve zavađene političke opcije. 

Simbol Tivoli Gardensa je izvesni političar Edvard Seaga, koji je bio premijer tokom 80-ih kada su život na Jamajci remetili česti slučajevi političkog nasilja. On je postao poznat kada je Marli u znak ljubavi i jedinstva na bini pred svima javno spojio njegovu i ruku najvećeg političkog rivala.

Arnet Gardens je oduvek bio poznat kao veliki rival Tivolija, ali i predvodnik druge političke struje, a njihov okršaj nazvan je nezvanično kao Derbi Boba Marlija zbog činjenice da je muzičar odrastao u istom kraju iz kojeg su rivali.

Tivoli dočekuje ovaj okršaj kao lider na tabeli sa sve tri pobede i devet bodova, dok je Arnet upisao jedan poraz i ne bi smeo da priušti novi neuspeh večeras.

JAMAJKA 1 - 4. kolo

03.35: (3,30) Arnet (3,00) Tivoli (2,25)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

sportsko klađenjeJamajka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara