"Nikola Aksentijević u meču sa AEL-om"
"Nikola Aksentijević u meču sa AEL-om"

Aksentijević stigao, ali "nažalost" nema ponuda za odlaske iz Humske

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.13. | 16:34

Tako kaže Albert Nađ, koji je uveren da će povratnik u Partizan dokazati da je nesrećna sezona u Viteseu samo čudan splet okolnosti

Nikola Aksentijević u meču sa AEL-omInostrana karijere nije prošla sjajno za Nikolu Aksentijevića, koji se posle sezone u Viteseu, u kojoj nije odigrao ni minut, vratio tamo odakle je i krenuo. U Partizanu su uvereni da će sada pokazati da je status rezerviste u Holandiji bio samo nesrećan splet okolnosti, a da Aksentijević ima kvalitet za visoke domete.
"Ne želimo da se vraćamo u prošlost. Možda je premlad otišao u inostranstvo i nije uspeo da se adaptira na novu sredinu, ali ovo mu je prilika da stekne novo iskustvo", rekao je na zvaničnoj promociji Aksentijevića, drugog pojačanja crno-belih, sportski director Albert Nađ.

On je razjasnio i dilemu: da li 20-godišnji desni bek, koji će imati zadatak da zameni Aleksandra Miljkovića, stiže iz Vitesea ili iz kiparskog Apolona čiji je zvanično clan?
"Nikola nam dolazi kao pozajmljen igrač Vitesea".

Izabrane vesti

Aksentijević se Partizanu zahvalio na ukazanom poverenju i izrazio nadu da će u drugom mandate u Humskoj (ponovo će nositi broj 13 na leđima) uspeti da ostvari i drugi dečački san.
"Prvi san sam ostvario onog trenutka kada sam obukao crno-beli dres, a nadam se da ću sada i drugi, a to je igračnje u Ligi šampiona, jer mi deca Partizana znamo kako se gine za ovaj klub".

Ni Aksentijević nije želeo da previse priča o iskustvu iz Eredivizije.
"Tačno je da je na mom angažmanu insistirao trener Fred Rutens, ali ne bih da pričam o razlozima zbog kojih nisam dobio priliku da igram za prvi tim. Možda je najbolje da kontaktirate moje menadžere pa da vam oni objasne, a ja ne bih da se vraćam u prošlost. Trenirao sam sa prvim timom sve vreme, a praksa je u Holandiji da se ponedeljkom organizuju utakmice B ekipa. Tako da sam odigrao veliki broj utakmica za taj rezervni sastav Vitesea. Popravio sam igru u odbrani i nadam se da ću sada sve to primeniti u Partizanu".

Dakle, letnji prelazni rok još nije ni počeo, a u Humsku su već stigli Aksentijević i golman Milan Lukač. Spisak će do polaska na pripreme u Sloveniju 25. juna biti skraćen na 26 imena, jer je prema rečima Nađa to optimalan broj. A ko će otpasti odlaskom u neki drugi klub? To se još ne zna.
"Nažalost, nema zvaničnih ponuda. Postoje raspitivanja, telefonski pozivi, mejlovi, ali nijedna konkretna zvanična ponuda", iskreno će Nađ.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Albert NađNikola AksentijevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara