""
""

Aleksandar Jovanović oduševio Dance na debiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 20:11

U Arhusu već zadovoljni pojačanjem iz niškog Radničkog

Na sjajan način se Aleksandar Jovanović (23) predstavio Dancima. Doskorašnji golman Radničkog iz Niša debitovao je za Arhus i ako je suditi na osnovu premijere oduševio je nove poslodavce.

Izabrane vesti

Prema pisanju danskih medija, Jovanović je bio među najboljim akterima utakmice u kojoj je njegov tim, u gostima, savladao Sonderijske na startu novog šampionata, 2:1. Čak tri odlične odbrane imao je momak koji se našao na poslednjem spisku selektora Slavoljuba Muslina, od kojih je posebno bila upečatljiva ona iz sedmog minuta, kad je u situaciji „jedan na jedan“ osujetio šut domaćeg napadača Tomija Bekmana.
“Stefan Rasmunsen ne godinama bio prvi izbor za golmana Arhusa, ali Aleksandar Jovanović je ovim intervencijama pokazao zbog čega je postao „jedinica“ trenera Glena Ridersholma“, piše tamošnji TV3sport.

Jovanović je dobio branio i u nastavku utakmice, danski novinari kažu da je bio siguran prilikom istrčavanja i da je odbranio još dva zicera. Kapitulirao je tek pred kraj susreta, u 82. minutu, ali njegov tim je dotad već imao sigurnu prednost nad potencijalnim Partizanovim rivalom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
„Mogao sam već na debiju da sačuvam mrežu netaknutom, ali udarac Simona Krona stvarno nisam mogao da odbranim. Bio je snažan, lopta je išla brzo, u sam ugao. Nije mi ostavio vremena da regujem. U svakom slučaju, odigrali smo kvalitetno, pogotovo u odbrani. Sonderijske je stvorio mnogo prilika, međutim, većinu sam odbranio. Zadovoljan sam“, poručio je novi golman Arhusa, koji već počinje da opravdava 215.000 evra uloženih u njegov angažman.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Radnički Nišmeđunarodni fudbalEvropaDanskaArhusAleksandar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara