"Palota pokazuje na Virtus i kaže - hoću to"
"Palota pokazuje na Virtus i kaže - hoću to"

Američka imperija u Rimu: Gazda Rome kupuje košarkaški klub?

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.03.15. | 10:43

Džejms Palota otpočeo je pregovore sa Kludijem Totijem, vlasnikom rimskog Virtusa, koji bi uskoro mogao da pređe u ruke bostonskog biznismena

Palota pokazuje na Virtus i kaže - hoću to

Američki biznismen italijanskih korena pravi imperiju u Večnom gradu! Vlasnik Rome Džejms Palota izgleda je rešio da uloži i u košarku u Rimu, te se sastao sa predsednikom i vlasnikom tamošnjeg prvoligaša Virtusa, Klaudijem Totijem. Ukoliko klub zaista pređe u ruke Amerikanca, bivši kapiten rimske ekipe i sadašnji član Bostona Luiđi Datome mogao bi da se vrati na mesto uspeha, prenosi italijanska Gazeta.

Izabrane vesti

Praksa da fudbalski klub stoji iza košarkaškog u istom gradu zaživela je na nekoliko mesta u Evropi, a taj fenomen uskoro bi mogao da postane prisutan i u prestonici Italije. Imamo primere košarkaša Real Madrida, Barselone, Bajerna i Valensije koji su pod pokroviteljstvom „velikom fudbalskog brata“, a sličnu sudbinu mogao bi da doživi rimski Virtus. Mediji na čizmi bruje o sastanku Klaudija Totija, prvog čoveka kluba, sa gazdom Rome Džejmsom Palotom koji je izuzetno zainteresovan za kupovinu tima koji se takmiči u Palakanestru.

Palota, koji je manjski akcionar i u NBA velikanu Bostonu, kao prvi cilj u slučaju preuzimanja kluba imaće povratak Luiđija Datomea, italijanskog reprezentativca i momka koji je ne tako davno bio kapiten Virtusa odakle se otisnuo preko bare i potpisao za Detroit. Put ga je kasnije odveo u Seltikse, pa opcija povratka popularnog Isusa na Apenine ne deluje nerealno s obzirom na „veze“ koje predsednik rimske Vučice ima u slavnoj franšizi sa obale Atlantika.

Kakvo je stanje i koliko besparica vlada u svim klubovima u italijanskoj košarci koji se ne zovu Armani Milano, verujemo da će Palota bez većih problema privoleti Klaudija Totija da mu proda Virtus.

(FOTO: Action Images)


tagovi

RomaItalijaEvropaDžejms Palota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara