""
""

Anderleht spremio 4.000.000 evra za Đuričića, ali sve zavisi od Liverpula?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.02.16. | 10:45

Transfer Denisa Preta na Enfild sigurno će usloviti duži ostanak srpskog reprezentativca u Briselu

Nije bilo mnogo onih koji su verovali da bi Filip Đuričić mogao da podigne svoju karijeru iz pepela posle neuspelih misija u Benfiki, Majncu i Sautemptonu. Bilo je još više onih koji su mislili da će Anderleht biti poslednja velika stanica u karijeri srpskog reprezentativca, ali stvari se polako menjaju u korist nekadašnjeg bisera Crvene zvezde. Blistava izdanja u dresu Kraljevskog kluba iz Brisela naterala su belgijske novinare da „poguraju“ Upravu kluba ka odluci da što pre pošalju zvaničnu ponudu za Đuričića i tako kaparišu veliko pojačanje za budućnost. Izgleda da su mediji u svojoj nameri uspeli. 

Izabrane vesti

Kako javlja ugledni belgijski list Nieuwsblad, Anderleht je spreman da Benfiki pošalje ponudu od 4.000.000 evra, što je duplo manje od otkupne klauzule koju u svom ugovoru ima Đuričić. Ali, posle sukoba koji je mladi ofanzivni vezista imao sa Benfikinom legendom Rui Košta, nakon čega je i odstranjen iz prvog tima, u Anderlehtu se nadaju da bi lisabonski Orlovi mogli da popuste i pristanu na drastično umanjenu sumu novca. 

Ipak, Anderlehtova eventualna povišica u plaćanju Đuričića najviše će zavisiti od najboljeg igrača kluba - Denisa Preta. Gotovo je izvesno da će supertalentovani vezista otići na kraju sezone, što je indirektno potvrdio i njegov menadžer, a prema poslednjim navodima, naredna destinacija Anderlehtove zlatne koke biće - Liverpul. Jirgen Klop je Preta detaljno analizirao i posmatrao još ove zime, ali je najveći belgijski klub odbacio mogućnost da se igrača odrekne već u januaru. 

Ali, kako Pret pruža odlične partije, njegov transfer u Liverpul, ili neki drugi evropski klub, samo je pitanje vremena. Đuričić bi u toj situaciji bio direktna zamena za Preta i dobio bi jednu od vodećih uloga u Anderlehtu. Njegova godišnja plata od blizu 4.000.000 evra ne bi trebalo da bude problem za nekadašnjeg šampiona. 

Svi uslovi za transfer su ispunjeni, sada se samo čekaju završni koraci. Svi bi bili zadovoljni.

MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Župiler Pro ligaPremijer ligaPortugalLiverpulFilip ĐuričićEvropaEngleskaDenis PretBenfikaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara